SANATATE

Argila îţi poate salva viaţa! Efecte nebănuite ale acestui ‘medicament al pământului’

minuneanaturii.ro

Argila, acest binefăcător medicament al pământulu. Legătura noastră cu pământul este amintită inclusiv într-o sintagmă biblică ce ne pomeneşte de ultimul nostru drum. Până atunci, el ne susţine şi ne vindecă datorită proprietăţilor sale dovedite de numeroase studii de specialitate.

Purifică organismul

Argila ne vindecă de multe afecţiuni, ne purifică organismul, ne scapă de microbi, este un puternic dezintoxicant, având capacitatea să neutralizeaze chiar şi veninul, potrivit doctorulzilei.ro.

Proprietăți antiseptice

Argila are totodată proprietăţi antiseptice, vindecă rănile şi curăţă toate materiile nocive de pe traiectul digestiv.

CITEȘTE ȘI: Sucul de aloe, între mit şi adevăr: Ce beneficii are de fapt şi care sunt riscurile

Te scapă de toate reziduurile din stomacul, vezica biliară, ficat, intestine, rinichii şi vezica urinară, o cură cu argila fiind recomandată pentru prevenirea şi tratarea unor boli precum astenia, anemia, gastrita şi bolile de stomac, tensiunea oscilantă.

Întărește sistemul imunitar

Argila întăreşte sistemul imunitar şi reduce sensibilitatea organismului la factorii agresivi din exterior, poluare, variaţii bruşte de temperatură şi umiditate.

De asemenea, argila calmează durerile de ulcer, cicatrizând pereţii gastrici lezaţi, dar şi durerile de dinţi sau gingii.

Argila roşie

Bogată în oxid de fier şi cupru, combate anemia şi se foloseşte cu succes pentru bolile articulaţiilor. Mai puţin utilizată în tratamentele faciale, ea se poate administra intern, având astfel efect benefic pentru piele.
Cu un conţinut ridicat de silicon pur, în cosmetică este utilizată pentru acţiunea sa de dezinfectare şi catifelare a tenului.

Argila albastră

O valoare deosebită are argila românească de culoare albastră, datorită conţinutului bogat în săruri de cupru şi crom. Este recomandată tenurilor grase, dar şi pentru tenurile acneice. Albeşte tenul şi ameliorează ridurileşi şi se foloseşte sub formă de măşti.

Această argilă netezeşte ridurile şi are efect anticelulitic, antibacterian, dar şi antistres.

Nu are efecte adverse, fiind recomandată, de asemenea, pentru: adenom de prostată, arsuri, cancer, leucemie, dermatoze, psoriazis, ciroza, hepatită, ulcer gastroduodenal, gingivite, litiaza renală, osteoporoza, pancreatita, paralizii, nevroze, epilepsie, sinuzita, varice, vergeturi.

Argila galbenă

Are un conţinut mai mic de oxid de fier, fiind din acest motiv recomandată pentru tenul delicat. Are un efect absorbant, exfoliant, tonifiant, cicatrizant.

Folosită pe corp, ameliorează durerile, îmbunătăţeşte circulaţia, oxigenează şi tonifica pielea, este eficientă în tratamentul celulitei.

CITEȘTE ȘI: Remediu naturist pentru artrită şi reumatism: Cum să-ţi confecţionezi perna cu muşeţel

Argila de culoare gri-verzuie, Fullers

Este utilizată pentru înălbirea pielii, datorită conţinutului bogat în aluminiu, siliciu, oxid de fier, oxid de calciu şi magneziu. Aceasta are capacitatea de a absorbi grăsimile, fiind, din acest motiv, recomandată în caz de acnee.

Argila din bentonit

Este comestibilă şi conţine peste 70 de minerale. Este un supliment intern căutat de cei cu deficit de minerale, bun însă şi în eliminarea toxinelor.

Pentru uz extern e folosită pentru împachetare, în baie sau în alte reţete pentru îngrijirea pielii.

Argila ne ajută, de asemenea, să eliminăm impurităţi, dar şi metale grele, tratând totodată anemia, ulcerul, problemele intestinale, hemoroizii.

Comentarii: