REVIEW

Știi cât de DES trebuie să speli chiuveta?

Foto: Pinterest.com

Involuntar spălăm chiuveta din bucătărie de fiecare dată când o folosim, însă e nevoie de mai mult având în vedere că este vorba despre siguranţa noastră.

CITEȘTE ȘI: Trucuri in bucătărie: În ce mâncăruri să foloseşti şofranul, nucşoara, scorţişoara şi cuişoarele

Chiuveta trebuie curăţată în profunzime, cu dezinfectant, cel puţin o dată pe săptămână potrivit expertei în curăţenie, Lisa Yaks. Totuşi, dacă speli carne crudă trebuie să o dezinfectezi imediat. Şi spălarea cartofilor te va pune la treabă suplimentară. Pentru a evita apariţia bacteriilor, este bine să foloseşti un detergent mai puternic pentru spălarea chiuvetei.

CITEȘTE ȘI: Marele secret din bucătărie: Cum să cureți aragazul fără niciun fel de detergent

Nu doar spălarea este importantă pentru chiuvete, ci şi desfundarea ţevilor, scrie DailyMail. O dată pe lună trebuie să te ocupi şi de ele. Bacteriile din chiuvetă se pot împrăştia în toată bucătăria şi pot duce la cazuri grave de îmbolnăvire.

Foto: Pinterest.com

Serviciul de Sănătatea Publică din Marea Britanie e emis un comunicat prin care atenţionează că bureţii de bucătărie sunt cele mai murdare obiecte de bucătărie, iar chiuveta se află pe locul doi.

CITEȘTE ȘI: Cum să scapi de MIROSURILE NEPLĂCUTE din bucătărie

Curăţarea chiuvetei se va face cu apă fierbinte şi detergent, însă o dată pe săptămână este nevoie să folosiţi oţet sau clor pentru a o dezinfecta. Puteţi pulveriza oţet oricând pentru a vă asigura că aţi scăpat de toate problemele.

Comentarii: