NUTRITIE

O bogăţie de arome: Cum poţi să prepari acasă ciorba de ciuperci şi cartofi

legume-in-bucatarie.blogspot.com

O ciorbă aromată, bogată în vitamine, ideală după mesele copioase de sărbători, este propunerea gastronomului sălăjean Mircea Groza.

După mesele bogate de sărbători, este momentul să revenim la o dietă echilibrată, cu preparate uşoare. Ciorba de ciuperci şi cartofi, după reţeta bucătarului sălăjean Mircea Groza, poate fi o soluţie, potrivit adevarul.ro.

Ingrediente:

  • ciuperci proaspete sau uscate
  • o ceapă
  • trei-patru căţei de usturoi
  • un ardei
  • o lingură de făină
  • pastă de ardei dulce
  • patru cartofi, tăiţei
  • o cană cu suc de roşii
  • sare
  • piper

CITEȘTE ȘI: Ţi se face poftă instant: Reţeta din Sălaj pentru cea mai bună ciorbă de varză acră

Mod de preparare

Dacă optaţi pentru ciuperci uscate, spălaţi-le cu apă rece apoi puneţi-le la hidratat pentru circa o oră.

Între timp, curăţaţi o ceapă mare, o tocaţi mărunt, apoi o puneţi la călit într-o cratiţă în care aţi adăugat o lingură de ulei. Adăugaţi şi usturoiul tăiat, puţină sare şi amestecaţi până se înmoaie, având grijă ca focul să fie molcom.

Completaţi cu ciupercile tăiate (pe cele lăsate la hidratat le stoarceţi înainte de a le mărunţi) şi lăsaţi să se gătească pentru câteva minute. Adăugaţi o lingură generoasă de făină şi una de pastă de ardei (sau, în lipsă, o linguriţă de boia).

CITEȘTE ȘI: Îţi lasă gura apă! Reţeta delicioşilor cartofi acordeon

Amestecaţi bine, apoi stingeţi totul cu apă rece şi amestecaţi din nou, completând cu apă.

Lăsaţi să dea câteva clocote, puneţi ardeiul tăiat bucăţi mari, cartofii cuburi, iar spre final, sucul de roşii. Dacă mai este nevoie, completaţi cu sare, iar pentru un plus de aromă, presăraţi puţin piper măcinat.

Pentru o ciorbă mai deasă puteţi folosi tăiţei laţi.

Comentarii: