REVIEW

OȚETUL, ingredientul minune în grădină și în casă

Foto: Pinterest.com

Dacă nu știai până acum, oțetul este cea mai ieftină și sigură alternativă ecologică pentru a reda viața plantelor tale.

Iată câteva proprietăți care transformă oțetul într-un activ de neînlocuit pentru fiecare grădină! În plus, poți descoperi și câteva din celelalte utilizări ale oțetului în casă.

Care este motivul pentru care ar trebui să pui oțet pe plante?

Nu mai cheltui banii pe substanțele chimice nenaturale pentru a scăpa de buruieni! În schimb, poți încerca să torni oțet pe buruieni. Acidul acetic din oțet va opri creșterea buruienilor și nu va deteriora solul în timp ce te scapă de dăunători.

Un amestec realizat dintr-o parte oțet și o parte apă va ține furnicile și rozătoarele departe de grădina ta. Poți adăuga, de asemenea, 2 linguri de oțet și o linguriță de apă în apa din vazele cu flori, pentru a prelungi semnificativ viața florilor, scrie brightside.me.

Planta OTRĂVITOARE pe care o ţinem în casă

Ce trebuie să faci să NU adormi la volan

Cele mai importante reguli pe care trebuie să le înveţe cei mici

Oțetul nu numai că poate înlocui substanțele chimice scumpe din grădină, ci poate fi folosit și pentru a curăța și dezinfecta produsele dintr-o baie.

Ce poate face oțetul:

  • dizolva calcarul
  • curăța părțile metalice de rugină
  • elimina mirosurile neplăcute prin evaporarea sa
  • dizolva pietrele la rinichi
  • elimina bacteriile shigella (cauzează apariția dizenteriei) și E. coli.

Unde se formează senzația de FOAME și cum o putem controla

Care este mâncarea tradiţională românească cea mai dietetică şi echilibrată nutriţional

ALTERNATIVA la plantele exotice scumpe: plantele medicinale româneşti

Cum să folosești oțetul în casă

Există o modalitate simplă, dar eficientă de a-ți face baia mai curată. Pentru a curăța murdăria exterioară și pentru a dezinfecta toaleta cu oțet, vei avea nevoie de:

  • Metoda cu bicarbonat de sodiu

Se încălzește un pahar cu oțet la 40°C, după care se amestecă împreună cu bicarbonatul de sodiu. La 200 de mililitri de oțet vei avea nevoie de 1 lingură de bicarbonat de sodiu. Dacă folosești iod, proporția este de 1:1.

Foto: Pinterest.com

Se toarnă amestecul rezultat în rezervorul de toaletă și se lasă să acționeze timp de câteva ore. Este mai bine să faci acest lucru seara, astfel încât să rămână soluția toată noaptea pentru a curăța. Pentru a îmbunătăți rezultatul, poți repeta procesul de mai multe ori.

Cel mai IEFTIN tratament împotriva căderii părului, cu efecte imediate

Remedii naturale: Cum scapi de gazele de la stomac

Lucrurile din casă, vinovate de apariția stresului. La ce trebuie SĂ RENUNȚI?

  • Metoda fără bicarbonat de sodiu

Se golește rezervorul de apă și se închide robinetul. Se șterge suprafața interioară a rezervorului cu o cârpă uscată și se aplică o cârpă umezită cu oțet în zonele cu pete. Se lasă să stea altfel timp de 2-6 ore, după care poți curăța murdăria cu o racletă, dar nu cu una metalică.

 

Comentarii: