MOMS

De ce este recomandat să îți CULCI copilul seara DEVREME

Foto: Pinterest.com

Una dintre cele mai descurajante sarcini ale părinților este să-și trimită copiii la culcare și aceștia să nu dorească sub nicio formă să doarmă. Chiar și părinții copiilor „care dorm bine” întâmpină ocazional probleme, când vine vremea somnului de după masă sau de noapte.

Dacă în trecut acest obicei era des întâlnit, copiii din zilele noastre refuză chiar să îşi pună pijamalele atât de devreme!

Copiii ar trebui să meargă la culcare mai devreme, chiar dacă invocă scuze şi apelează la şantajul emoţional în faţa părinţilor. Potrivit site-ului brightside.me iată de ce:

Cum învingem POFTA DE DULCE a copiilor

Care sunt cele mai PERICULOASE alimente de la supermarket. NU le mai cumpăra!

Secretul pe care nu-l ştiai: Care este floarea ta protectoare în funcţie de luna care te-ai născut

Creşterea e o etapă importantă în viaţa unui copil şi ea devine posibilă doar atunci când copilul doarme.

Hormonul de creştere atinge cote maxime în timpul celei de-a patra etape de somn, adică la aproximativ ora 12:30. În cazul în care copilul rămâne până târziu şi se duce la culcare după miezul nopţii, timpul pentru producţia de hormon de creştere este în scădere, iar copilul ar putea să nu crească la fel de mult.

Foto: Pinterest.com

Studiile au arătat că cei care dorm suficient sunt mai productivi, mai concentraţi şi mai capabili să înveţe şi să asimileze informaţii la şcoală. De asemenea, copiii care au un somn sănătos sunt mai puţin predispuşi la boala Alzheimer atunci când devin adulţi.

Programul de somn al copilului este o sarcină foarte importantă pentru părinţi, care ajută la crearea unui mod de viaţă ritmic ce va avea un impact pozitiv asupra sănătăţii fizice şi mentale ale micuţilor.

De ce și unde NU este indicat să comandaţi un latte după-amiaza?

INEDIT! Eataly World, parcul italian de 106 milioane de dolari, dedicat integral PREPARATELOR CULINARE

Reacția CUTREMURĂTOARE a unui tigru când vede o femeie însărcinată

Cum să-i schimbi obiceiurile şi să îi faci un program bun de somn copilului tău

Se impune o schimbare radicală. Nu uita că cel mic împrumută din obiceiurile voastre, aşa că nu e suficient să îl obligi pe el să doarmă, ci pe întreaga familie! Copilul nu va putea adormi devreme dacă vede lumină sau dacă îşi aude părinţii vorbind sau uitându-se la televizor.

O altă soluţie utilă este să introduci unele ritualuri înainte de culcare în rutina de seară. De exemplu, îi puteţi citi ceva copilului, iar după câteva zile cel mic se va obişnui cu ideea că lectura înseamnă că este timpul să doarmă.

ATENȚIE PĂRINȚI! Obiceiurile care pot DEFORMA maxilarul copiilor

Sfaturi din partea specialistilor: 10 secrete pentru a-ti creste copilul

Un alt factor important care poate ajuta copilul să doarmă mai devreme este iluminarea camerei. Se spune că lumina galbenmă slabă ajută organismul să se relaxeze şi să îl pregătească de somn.

Renunţă ca părinte să foloseşti orice gadget seara, de la laptop la telefon, pentru că dai un exemplu prost micuţului tău care va încerca să repete aceste obiceiuri proaste.

Siguranţa copilului în maşină. GREȘELI frecvente ale părinţilor

Ce ceaiuri sunt INDICATE copiilor mici

Ce spune CULOAREA urinei despre starea ta de sănătate

De asemenea, consumarea energiei este foarte importantă. O plimbare cu bicicleta sau un joc cu mingea după cină poate face minuni pentru somnul copilului tău.

Comentarii: