NUTRITIE REVIEW

De ce și unde NU este indicat să comandaţi un latte după-amiaza?

Foto: Pinterest.com

Este uşor să vă gândiţi la Italia când savuraţi un cappuccino cu multă spumă. Cu toate acestea, trebuie să ştiţi ceva despre această băutură înainte de a vă bucura de o ceaşcă în Italia: nu o comandaţi niciodată după ora 11 a.m.

Cappuccino, caffé latte şi orice alte băuturi pe bază de cafea şi lapte sunt considerate mic dejun în Italia. De aceea ar trebui să comandaţi aceste băuturi numai dimineaţa, şi nu prea târziu dimineaţa. Italienii se bucură de cafea cu lapte doar dimineţa, niciodată după-amiaza şi mai ales niciodată după o masă.

Desigur, în zilele noastre este uşor să găsiţi cappuccino aproape în orice moment al zilei în Italia, dar acestea sunt pe meniu doar pentru a face turiştii fericiţi – nu este o parte acceptată a culturii de cafea italieneşti, informează gustarte.ro.

Foto: Pinterest.com

Cum să prepari cafeaua PERFECTĂ

Greşelile care îți transformă cafeaua într-un PERICOL pentru organism

Semne că bei PREA MULTĂ cafea

Motivul pentru care italienii rezervă cafeaua cu lapte pentru dimineaţă (alături de produse de patiserie) se datorează faptului că ei consideră că laptele este prea greu pentru a fi consumat după prânz sau cină.

Foto: Pinterest.com

Când italienii au nevoie de puţină cofeină după-amiaza, beau un espresso. Dar nu o numesc espresso, pentru că în Italia este doar cafea (sau caffé). Pentru a comanda un espresso în Italia trebuie să cereţi simplu „caffé”. Espresso este termenul tehnic, iar cafeaua este băutura.

Îti place cafeaua neagră? Iată ce spune acest lucru despre PERSONALITATEA ta!

Care este CEL MAI BUN MOMENT al zilei pentru o cafea?

S-a inventat cafeaua TRANSPARENTĂ

Variantele de espresso, cum ar fi un doppio (care este espresso dublu) sau un macchiato (care vine cu puţin lapte), sunt, de asemenea, acceptate.

Comentarii: