SANATATE

Ce spune CULOAREA urinei despre starea ta de sănătate

Poate părea ciudat, însă banala vizită la toaletă poate scoate la iveală anumite afecțiuni, asta dacă știi cum să interpretezi culoarea lichidului eliminat. Aspectul urinei dezvăluie o serie de lucruri despre starea generală de sănătate.

Culoarea urinei poate dezvălui dacă ai diabet, dacă ai infecții urinare sau dacă medicamentele administrare produc modificări esențiale în organism.

Culoarea urinei poate diferi de la o zi la alta sau chiar de la o oră la alta, în funcție de alimentele consumate. Atunci când urina își păstrează culoarea mai multe zile sau săptămâni la rând poate fi vorba despre anumite boli.

Iata cum stai cu starea de sănătate in functie de culoarea urinei tale:

Vitamine pe stomacul gol? CUM trebuie să luăm vitaminele și suplimentele alimentare

SURPRINZĂTOR! Ceaiul preparat la microunde este mai sănătos. Ce a descoperit un cercetător australian

Dacă este incoloră, lucrurile funcționează bine în corpul tău. Singura problemă cu care te poți confrunta este excesul de hidratare.

Dacă are culoarea galbenă (palidă), totul este sub control, la fel și dacă este galben transparent sau galben închis. În cazul culorii galben închise, poate fi semn de lipsă de hidratare.

Dacă urina are culoarea maro sau portocaliu aprins, s-ar putea să te confrunți cu probleme ale ficatului. Această culoare semnifică și o deshidratare severă.

Dacă are culoare roșie sau roz și nu ai consumat sfeclă sau afine, la mijloc poate fi vorba despre o infecție urinară și sângerare. Totodată, această culoare indică probleme cu prostata sau rinichii.

Culoarea verde-albăstrui este neobișnuită. Urina poate căpăta această culoare în cazul unei boli genetice foarte rare sau a infecției cu bacterii neidentificate.

Dacă urina este galbenă și spumoasă, e semn că nu consumi suficiente proteine și că nivelul acidității în organism este extrem de ridicat.

Cum scapi de senzaţia de foame şi de pofte cu ajutorul plantelor

De ce este bine să pui leuştean în ciorbă?

LEGUMA COMPLETĂ care ajută la dietă, reglează sistemul hormonal şi aduce strălucire pielii

Scala deshidratării
în funcție de culoarea urinei

Acestea sunt câteva concluzii la care medicii au ajuns după ani de cercetare. Este recomandat să îți faci analizele periodic pentru a afla cum se prezintă starea ta de sănătate.

Comentarii: