SANATATE

Sindromul periculos care afectează tinerii: Nu există tratament

Foto: twitter.com

Specialiştii sunt în alertă. Un nou sindrom periculos, pentru care nu există niciun fel de tratament, afectează într-un mod extrem de grav tinerii. Femeile sunt cele mai expuse.

 

În cadrul studiului realizat de Facultatea de Medicină a Universității Standford și publicat în revista științifică Proceedings of the National Academy of Sciences, au fost analizate probe de sânge de la 192 de pacienți și 392 de persoane sănătoase. Pacienții incluși în studiu au manifestat simptome pe o durată de peste zece ani.

 

Sindromul oboselii cronice provoacă, la unii pacienți, simptome asemănătoare gripei și bolilor inflamatorii, în timp ce la alții, simptomele pot fi cardiace, mintale, digestive, musculare, sensibilitatea ganglionilor limfatici și nu numai, spune Jose Montoya, profesor de boli infecțioase la Stanford și autorul principal al studiului.

Știi DE CE medicii recomandă purtarea ochelarilor de soare?

Ca două surori: Cât de mult seamănă Demi Moore (52 de ani) şi fiica ei, Rumer Willis (26 de ani)!

Este copilul tău SUFICIENT de matur pentru a putea rămâne SINGUR ACASĂ?

Autorii studiului speră ca descoperirile lor să îmbunătățească tratamentul și diagnosticul bolii.

În Statele Unite, peste un milion de persoane suferă de acest sindrom, cunoscut și sub denumirea de encefalomielită mialgică.

Apariția ridurilor, influențată de felul în care DORMI. Cum le poți preîntâmpina

Ce culori de make-up trebuie să alegi în funcție de MODUL în care te bronzezi

Descoperirea care poate salva de la moarte sute de copii: Acesta este fructul minune

De la începutul acestui an, în Norvegia, o țară cu o populație de 5 milioane de locuitori, aproximativ 270 de elevi și studenți au abandonat școala din cauza acestui sindrom.

Nu s-a găsit încă un tratament eficient pentru această boală, conform observator.tv. Din motive necunoscute, sindromul persistă mulți ani și afectează în principal adolescenți cu vârste între 15 și 20 de ani și adulți cu vârste între 30 și 35. Trei din patru pacienți sunt femei.

Comentarii: