SANATATE

SURPRINZĂTOR! Ceaiul preparat la microunde este mai sănătos. Ce a descoperit un cercetător australian

Ceaiul preparat la microunde este cel mai sănătos ceai. Desigur nu vă aşteptaţi la asta, dar verdictul vine de la un specialist australian care susţine că prepararea ceaiului la microunde este cea mai bună metodă, dacă vrem să obţinem gustul intens al băuturii.

Dr. Quan Vuong, de la Universitatea Newcastle, din statul australian New South Wales este specializat în găsirea unor modalități prin care produsele naturale să fie cât mai bine valorificate, prin „extragerea compușilor bioactivi cu capacități antioxidante”, conform ABC News Australia.

Cercetarea lui în privința compușilor ceaiului datează din 2012, dar a fost readusă în atenție după ce o scenă dintr-un film de televiziune (Broadchurch) a suscitat indignare în Regatul Unit. În scena respectivă, actorul David Tennant își încălzea la microunde ceașca cu ceai.

În studiul cercetătorului australian au fost testate două tipuri de ceai: ceaiul verde şi cel negru. El a observat că dacă băutura este preparată la microunde, 80 la sută dintre compuşii de cafeină, teanină şi polifenoli sunt activaţi și se obține cel mai bun gust posibil, oferind în plus beneficii pentru sănătate.

De câte ori trebuie să faci sex în funcție de vârstă?

De ce fac oamenii sex NOAPTEA?

Cea mai UȘOR DE MANIPULAT femeie, în funcție zodie. VEZI ce nativă este vizată

Iată cum recomandă dr. Quan Vung prepararea celui mai bun ceai:

Turnăm apă fierbinte peste pliculeţul de ceai sau frunzele uscate. Dacă vrem ca licoarea să iasă perfectă, ni se recomandă să mai dăm preparatul încă 30 de secunde la cuptorul cu microunde. Apoi, îl lăsăm să se odihnească pentru un minut. Mai mult, spune cercetătorul, dacă vrem să fim sănătoşi, e indicat să bem mai mult de trei căni de ceai pe zi.

Polifenolii sunt antioxidanți care ajută la ameliorarea tensiunii arteriale, scăderea colesterolului și un mai bun control al glicemiei. Teanina este un aminoacid esențial care se găsește în ceai și ciuperci și predispune la relaxare.

Truc GENIAL! Cum să scoți rufele CĂLCATE direct din mașina de spălat

Cele mai bune condimente anti-îmbătrânire

Meniuri pentru DIETĂ, în funcție de PERSONALITATEA ta

Ce se întâmplă dacă mănânci fast-food în fiecare zi

Ce alte produse sunt potențate de încălzirea la microunde?

După studiul despre ceai, dr. Vuong a cercetat și alte produse alimentare, ale căror compuși „buni” pot fi activați de microunde.

În 2016, a ajuns la concluzia că lămâile stoarse ținute cinci minute la microunde, la o putere de 480 de watts, își activează conținutul fenolic, flavonoidele, proantocianidinele și se atinge astfel un maximum de activitate antioxidantă. Profesorul spune că resturile de la lămâi sau mere, care se obțin în industria alimentară și care au încă un conținut de antioxidanți, pot fi folosite pentru obținerea altor produse de pe urma cărora sănătatea ar avea de câștigat.

Cele mai PREȚIOASE modele de CEASURI pentru femei din 2017

În funcție de zona corpului unde îți apar coșuri, iată de ce AFECȚIUNI suferi

Adidașii Stan Smith. CUM și CU CE să-i porți

Cele mai simple coafuri pentru păr mediu, la modă în 2017

Profesorul a mai demonstrat că pot fi recuperate la microunde proprietățile cojilor de nuci de macadamia. În prezent, cercetările sale se concentrează asupra florei din țara sa, mai precis asupra proprietăților frunzelor de eucalipt și prunelor de kakadu (un fruct specific Australiei).

Comentarii: