SANATATE

Cât de mult este influențat somnul tău de ambianța din dormitor. Iată soluțiile pentru a avea un somn odihnitor

Foto: Pixabay.com

 

Somnul este esential pentru buna functionare si longevitatea organismului nostru. El nu este facut doar ca sa treaca timpul mai repede in timpul noptii, ci reprezinta un adevarat barometru al sanatatii corpului.

Pentru creier, somnul este la fel de necesar, precum sinele pentru trenuri: fara ele, nu pot functiona. Acest lucru se datoreaza faptului ca somnul antreneaza acea parte a creierului responsabila cu creativitate, iar pe parcursul evolutiei si tot cultivandu-si diverse abilitati cognitive, oamenii au inceput sa simta nevoia de somn pentru a-si reincarca bateriile. In somn, creierul stabileste codul pe care il va folosi mintea in viitor pentru resetarea si eliberarea sistemului in fiecare noapte.

Cum ziua este presărată cu multe momente în care alergăm de colo-colo, ne rezolvăm treburile, este normal ca seara să ne retragem în colţul nostru şi să ne încărcăm bateriile. Locul care ne aduce bucurie şi unde ne simţim în largul nostru este dormitorul.

Cum îți poți curăța fața de coșuri în timp record folosind ingrediente naturale

Truc GENIAL! Cum să scoți rufele CĂLCATE direct din mașina de spălat

Din acest motiv, dormitorul ar trebui să fie un loc sacru pentru noi, de care să ne îngrijim şi în care să domnească energia bună din casă.

Pentru a va simţi bine şi în formă, puteti face câteva schimbări minore, iar rezultatul va fi benefic pentru sănătatea dumneavoastra fizică şi psihică.

Cele mai bune condimente anti-îmbătrânire

Meniuri pentru DIETĂ, în funcție de PERSONALITATEA ta

Păstrează aerul curat în cameră

O condiţie vitală pentru crearea unei atmosfere odihnitoare în dormitor este să fie aer curat. În acest sens, putem să ne punem o plantă în dormitor. Însă nu orice plantă ne este utilă în acest context, ci una care să transforme dioxidul de carbon în oxigen în timpul nopţii.

O plantă recomandată este sanseviera sau limba soacrei. Este o plantă uşor de întreţinut, căreia îi place lumina. Aceasta împrospătează camera, purifică aerul şi colorează peisajul. În plus, culoarea verde ne ajută la echilibrarea emoţiilor.

Ce se întâmplă dacă mănânci fast-food în fiecare zi

Ce fructe au CEL MAI MULT ZAHĂR?

Cele mai PREȚIOASE modele de CEASURI pentru femei din 2017

Pentru a preveni apariţia acarienilor şi pentru o atmosferă cât mai primitoare, este recomandat să aeriseşti zilnic dormitorul.

Invită lumina soarelui înăuntru, în special în locurile unde ar putea să existe acarieni, inclusiv în cearşafuri, pilotă, perdea, saltea, pernă și covor.

Lumină naturală sau caldă

În mod ideal, dormitorul nostru ar trebui să aibă parte de lumină naturală. Nu mereu există ocazia asta, iar în acest caz e bine să facem rost de o lampă cu lumină caldă. Aceasta seamănă cu cea naturală pe timp de seară şi are efect de relaxare, pregătindu-ne pentru starea de somn.

În funcție de zona corpului unde îți apar coșuri, iată de ce AFECȚIUNI suferi

Adidașii Stan Smith. CUM și CU CE să-i porți

Cele mai simple coafuri pentru păr mediu, la modă în 2017

Parfumează-ţi dormitorul

Mirosul din dormitor este un alt detaliu important peste care nu ar trebui să treci cu vederea. Pentru asta, avem la dispoziție tot felul de lumânări parfumate, beţişoare sau dispozitive pentru aromaterapie.

Fără oglinzi

Studiile arată că nu este potrivit să ţii în dormitor oglinzi, deoarece acestea transmit energii negative şi nu te poţi odihni corespunzător. Totuși, dacă ai o oglindă în dormitor, asigură-te că o acoperi în timpul nopţii, mai ales dacă ai probleme cu somnul.

De câte ori trebuie să faci sex în funcție de vârstă?

De ce fac oamenii sex NOAPTEA?

Cea mai UȘOR DE MANIPULAT femeie, în funcție zodie. VEZI ce nativă este vizată

Oricât de agitată ar fi ziua ta, momentul în care intri în dormitor ar trebui să fie înălţător pentru spirit şi corp. Cu mici schimbări, îţi poţi crea o oază de pace care să-ţi schimbe starea de spirit! Iar organismul tau îți va fi recunoascator!

Comentarii: