SANATATE

În funcție de zona corpului unde îți apar coșuri, iată de ce AFECȚIUNI suferi

 

Există câteva afecţiuni medicale cu care fiecare om se confruntă cel puţin o dată în viaţă. Una dintre cele mai frecvente rămâne acneea: la orice vârstă, dar în special în perioada adolescenţei, cu precădere pe suprafaţa feței. Inestetice, dar şi incomode pentru întregul organism, coşurile trebuie înlăturate, dar nu înainte de a ştii totul despre ele.

Fă o hartă imaginară a zonelor corpului în care îți apar cel mai adesea coșuri, deoarece acestea au o corespondență clară cu organele interne.

Acneea care apare pe restul corpului, în afară de față, chiar și sub forma unor pete, poate semnala anumite dezechilibre interne. Iată despre ce poate fi vorba.

Orele cele mai PERICULOASE pentru DIETA

Ai cumpărat piept de pui și are pe el o linie albă? VEZI de ce NU trebuie să-l consumi

Alimentele și condimentele care ne fac FERICIȚI

De ce sunt mezelurile roşii şi de ce devin lipicioase?

Zona 1: Dereglare hormonală

Dacă acneea apare de obicei de-a lungul maxilarului sau pe gât, ar putea indica faptul că glandele suprarenale (hormonii aferenți) sunt suprasolicitate.

Alte motive: stresul cotidian sau consumul excesiv de zahăr. Deasemenea, o altă cauză poate fi aceea că obișnuiești să porți bluze cu gulere înalte sau părul îți atinge în mod constant pielea acestei zone.

Zonele 2 și 3: Stres

Acneea umărului poate fi primul semn că ești suprasolicitată și că sistemul tău imunitar este sensibil și vulnerabil. O altă explicație ar mai fi și bretelele sutienului ori bareta genții, care îți irită pielea. Verifică dacă nu cumva aceasta este cauza.

Cele mai simple coafuri pentru păr mediu, la modă în 2017

Îţi faci multe selfie-uri şi le pui pe Facebook? Îți poți lua concediu medical!

La un pas sa devină președintele Franței. Cine e femeia puternică din spatele lui/ GALERIE FOTO

Zona 4: Sistemul digestiv

Obișnuiești să porți haine care nu îți lasă pielea să respire, din materiale precum poliester sau nailon? Ai exclus infecțiile de natură fungică (mai ales dacă ai puncte albe pe piept, care nu răspund la tratamentele acneei) și alergiile?

Atunci s-ar putea ca acneea de pe pieptul tău să indice anumite probleme digestive, cum ar fi o dietă săracă, obiceiuri alimentare nesănătoase, un consum de alimente condimentate excesiv sau că bei prea multe băuturi reci.

De ce fac oamenii sex NOAPTEA?

Cea mai UȘOR DE MANIPULAT femeie, în funcție zodie. VEZI ce nativă este vizată

Adidașii Stan Smith. CUM și CU CE să-i porți

Zonele 5 și 6: Nivelurile vitaminelor din sânge

Pielea nu este atât de fină pe brațe, așa că poți dezvolta keratoza pilaris în această zonă. Se prezintă sub forma unor pete mici, care dau pielii un aspect de pielea de găină.

Keratoza pilaris este cauzată de obicei de o circulație deficitară și de o supraaglomerare de celule moarte, la nivelul foliculului de păr. Încearcă să exfoliezi în mod regulat această zonă și să o menții hidratată, cu produse pe bază de acid salicilic. Dacă problema persistă, mai poate fi vorba și de un deficit de vitamine în organism.

Cele mai cancerigene alimente. VEZI cât de DES le consumi!

Cum scapi de durerea de cap în 30 de secunde. FĂRĂ PASTILE!

Știi ce să NU COMANZI la restaurant? Lista produselor pe care însăși CHELNERII nu le-ar comanda

Zona 7: Nivelul glicemiei

Există foarte puține glande sebacee în această zonă, deci, dacă te confrunți cu acnee la nivelul stomacului și taliei, poate fi vorba, fie de o hiperglicemie, fie că porți haine prea strâmte, care îți irită pielea.

Zona 8: Igiena sau bolile cu transmitere sexuală

Extrem de dureroasă și destul de dificil de îndepărtat, din cauza gradului mare de umezeală din această zonă, acneea inghinală este cauzată de obicei de firele de păr crescute sub piele, în urma depilării sau a rasului cu lama.

O altă cauză mai poate fi și igiena personală precară, dar în cazuri mai severe, acește mici leziuni pot fi, de fapt, negi sau simptomele unei BTS – boli cu transmitere sexuală (mai ales dacă simți mâncărime și ajung să supureze, și nu prezintă semne de ameliorare după 3-4 zile).

Care este meniul unei franțuzoiace? Iată secretul datorită căruia își păstrează silueta!

Detox după sărbători. De ce are nevoie organismul de acesta

INCREDIBIL! Tot timpul acesta am gătit GREȘIT cartoful copt. Iată cum se face corect

Zonele 9 și 10: Sensibilități sau alergii ale pielii

Acneea de pe coapse și partea superioară a piciorului vine, de obicei, ca reacție la anumite loțiuni de corp, geluri de duș, detergenți de rufe sau balsamuri. În partea de jos a picioarelor (pe gambe) se adaugă și factorul de păr care obișnuiește să crească sub piele, după ras sau ceară.

Se tratează cel mai eficient cu loțiuni sau geluri de corp pe bază de acid salicilic sau glicolic, și creme hidratante non-comedogenice.

Zonele 11 și 12: Sistemul nervos sau digestiv

Această zonă este cea mai afectată de acnee și printre cele mai frecvente motive se numără alergiile, transpirația excesivă, hainele din diverse materiale, hainele prea strânse pe corp, ce nu lasă pielea să respire, părul sau produsele de îngrijire a corpului.

Dacă ai exclus oricare din aceste posibile cauze, atunci fă o evaluare serioasă a dietei tale, pentru a afla dacă nu este cumva prea încărcată cu alimente prăjite și bogate în calorii, sau dacă nu dormi suficiente ore pe noapte. Ambele ar putea contribui la declanșarea acneei.

Machiajul pentru TENUL MATUR

TRENDS 2017 / Modele de ochelari de vedere pentru EL

Ochelarii de VEDERE pentru primăvara-vara 2017/ Pentru EA

Zonele 13 și 14: Sistemul digestiv

Există, de obicei, trei motive pentru care acneea apare pe fese: lenjeria de corp care nu-ți lasă pielea să respire sau este prea strâmtă; pielea excesiv de uscată sau o dietă și o digestie proaste.

Deci, în cazul în care nu scapi de bubițe nici dacă alegi o altă lenjerie intimă, din bumbac, și te și hidratezi, înseamnă că obiceiurile tale alimentare sunt cauza.

Comentarii: