MOMS

ATENȚIE PĂRINȚI! Obiceiurile care pot DEFORMA maxilarul copiilor

Foto: YouTube.com

Există câteva obiceiuri ale copiilor care pot deforma maxilarul. În plus, pe lângă dinţii strâmbi, pot apărea probleme la mestecare, înghiţire sau chiar vorbire.

În timpul perioadei de creștere, orice mic gest poate afecta creșterea și dezvoltarea normala a dinților. Cel mai vicios obicei este suptul degetelor.

Suptul degetului, primul pericol

„Prin simplu fapt că bagă degetul în guriţă, împinge dinţii cu tot cu osul maxilar mai în faţă şi atunci în loc să fie la acelaşi nivel dinţii din faţă cu cei de jos, vom avea dinţii de sus mult mai în faţă.” susține Dr. Ionuţ Leahu, medic dentist specialist în implantologie, pentru Digi24.ro

„Dinţii nu vor erupe în mod corect şi atunci vom avea nevoie de medicul ortodont care să trateze această problemă.”, completează medicul dentist Dr. Cristina Novac.

Dureri de dinți, de burtică sau răceală? LINIȘTEȘTE-ȚI bebelușul prin MASAJ / ZONE & AFECȚIUNI

HOROSCOPUL PĂRINȚILOR: Cum îţi îngrijeşti copilul în funcţie de zodie

REGULI pe care nu trebuie să le încalci când alegi NUMELE COPILULUI

Mai exact, copilul va avea nevoie în viitor de un aparat dentar care sa corecteze anomalia. O altă problemă sunt infecțiile care pot apărea din cauza mâinilor murdare.

Cariile de biberon

„Mai este şi obiceiul de a i se înmuia suzeta, este mai mult un obicei al părinţilor, de a se înmuia suzeta în ceva dulce şi apoi se lasă copilul să ţină acea suzetă. Asta e o problemă deoarece acea suzetă cu zaharuri va crea o carie de biberon, deci este mai degrabă un obicei al părinţilor, decât al copiilor.” avertizează  medicul  Ionuţ Leahu.

Cum se distrează o mămică pe Instagram! Vezi cu CE îşi „îmbracă“ fetiţa

Dieta sănătoasă se formează încă din copilărie

De aceea, părinții trebuie să le asigure copiilor o igienă orală încă din primele luni.

„Încă din timpul suptului sau biberonului, după fiecare masă copilului trebuie să i se cureţe gingiile cu un tifon steril, eventual umezit cu puţin ser fiziologic.” ne sfătuiesc specialiștii.

Poziția incorectă a copilului, la birou, la școală sau acasă

O altă problemă, apărută de data aceasta la copiii mai mari, este poziția în care stă la școală sau acasă, atunci când își face temele. Cum poate influența acest lucru?

Copiii cu părinți prizonieri ai tehnologiei digitale au probleme de comportament

Cum ne protejăm COPIII de caniculă

KENDAMA, jucăria care face furori în rândul copiilor. BENEFICII și PERICOLE

„De multe ori, în loc să avem o postură dreaptă la biroul la care copilul învaţă, copilul stă de obicei cu capul sprijinit în mână, poate să ducă la o erupţie incorectă a dinţilor definitivi în mod special.” atreage atenția dr. Cristina Novac.

Cea mai importantă rămâne prevenția

De aceea, prevenția este cea mai importantă. Un prim consult stomatologic ar trebui să fie făcut chiar la vârsta de doi ani.

Foto: Pinterest.com

Comentarii: