MOMS

Dureri de dinți, de burtică sau răceală? LINIȘTEȘTE-ȚI bebelușul prin MASAJ / ZONE & AFECȚIUNI

Foto: theheartysoul.com

Nu este nici un secret că un masaj poate face minuni pentru sănătate și totodată reduce semnificativ nivelul stresului. Câteva zone de pe corp sunt conectate prin semnale receptive care corespund anumitor organe și părți ale corpului.

Bebelușii, în particular, pot avea afecțiuni în fața cărora nu știți cum să vă descurcați. Din fericire, masând anumite părți ale corpului îți poți ajuta bebelușul să se liniștească sau chiar sa scape de dureri.

ATENȚIE! Bebelușii sunt foarte sensibili de aceea aveți grijă să masați cu grijă. De asemenea, rețineți faptul că aceste masaje nu sunt un înlocuitor pentru medicamentele prescrise de medic, ci doar ajută la reducerea durerii.

Înainte de a începe este foarte important să te asiguri că bebelușul se află într-o poziție relaxată. Este extrem de benefic dacă circulația sângelui este în prealabil activată datorită băiței.

Potrivit shareably.net, acestea sunt cele mai întâlnite afecțiuni care pot fi atenuate prin masaj:

1. Durerile de dinți

Dacă micuțul tău suferă de dureri de dinți îl poți ajuta masându-i vârfurile degetelor de la picioare. Atâta timp cât masezi ușor, o poți face și în timp ce bebelușul doarme (nu va simți nimic) dar nici nu se va mai trezi cu durere de dinte.

Foto: rollercoaster.ie

2. Răceli și afecțiuni respiratorii

Toată lumea răcește din când în când și putem fi cu toții de acord ca este foarte neplăcut dar este cu atât mai rău când se întâmplă unui copil. Din fericire, sinusurile au un punct corespondent . masează centrul degetelor copilului. Deasemenea acest masaj poate ajuta și în bătălia cu reacțiile alergice ușoare.

Cum să-l înveți pe cel mic să facă la oliță în 3 zile

Ingredientul din PUFULEȚI despre care nimeni nu vorbeşte

3. Durerea în piept

Durerea în piept alături de toate problemele legate de congestie pot fi rezolvate aplicând ușor presiune pe “pernuțe” , zona situată imediat sub degete si deasupra arcului piciorului. Se recomandă ca masajul să se facă cu mișcări circulare.

Foto: theheartysoul.com

4. Durerea de burtă

Dacă pe bebelușul tău îl supără burtica, îi poți masa centrul tălpii. Acesta este conectat cu plexul solar și cu o legatură de terminații nervoase între stomac și plămâni.

Cum să-ți îngrijești părul în timpul SARCINII

Îți lași bebelușul să se joace pe smartphone sau tabletă? Iată CE se poate ÎNTÂMPLA

Ce trebuie sa stii despre TOALETA NOU NĂSCUTULUI

5. Constipație și indigestie

Atunci când bebelușul tău se confruntă cu probleme digestive, îl poți ajuta să se relaxeze și să scape de dureri prin masaj. Zona aflată între mijlocul tălpii și „pernuțe” trebuie masată ușor și îi vei reda zâmbetul pe buze bebelușului tău.

Foto: greenyway.com

6. Afecțiuni în zona abdomenului inferior

Din păcate există multe afecțiuni ale abdomenului inferior, inclusiv problemele legate de gaze și balonarea intestinului. Aceste afecțiuni nu sunt îndeosebi dureroase dar creează o stare de disconfort major. Din fericire, masarea zonei care se află între călcâi și mijlocul tălpii ajută la ameliorarea simptomelor.

HOROSCOPUL PĂRINȚILOR: Cum îţi îngrijeşti copilul în funcţie de zodie

Ce să faci ca părinte când copilul tău SE ÎNDRĂGOSTEȘTE

Cât de periculoase sunt bețișoarele de urechi? Copii sunt 8 ani, cei mai afectați!/ STUDIU

7. Afecțiunile pelvisului

Unii bebeluși au tendința de a crește foarte repede într-un timp foarte scurt, rezultând de multe ori într-o presiune resimțită în zona șoldurilor, pot apărea inclusive probleme în postura bebelușului. Pentru asta trebuie pur și simplu să masați călcâiele pentru a atenua o parte din presiune și deasemenea, este foarte benefic și atunci când bebelușul are o durere abdominală.

Comentarii: