MOMS

Legătura dintre mâncare şi apariţia cârceilor în timpul înotului

Foto: Facebook.com

Întotdeauna auzim același sfat oferit copiilor de către mămicile lor: “Nu înota după ce ai mâncat, vei avea crampe și nu vei mai putea să înoţi!” Unii părinți au dus lucrurile la extrem și au stabilit că nu este sigur nici să faci baie după ce ai mâncat. Și, cu toate acestea, niciuna din aceste afirmații nu sunt adevărate. Nicio persoană nu s-a înecat din cauza crampelor induse de mâncare!

Dar de unde a plecat acest mit? Nimeni nu știe cu siguranță cum şi de unde a pornit, dar o primă versiune se referea la baie și nu la înot. Încă de la începutul anilor 1900 s-a răspândit povestea legată de pericolul în care se află copiii cărora li se face baie imediat după ce au mâncat. Detaliile exacte variază, ca la orice poveste, dar ideea principală era aceeași, timp de minim o oră după masă copiii nu trebuie spălați. De-a lungul timpului, acest mit a fost transformat în “nu înotăm după mâncare”.

Crampele sau cârceii în timpul înotului pot apărea din numeroase motive, dar de cele mai multe ori deshidratarea, concentrația scăzută de electroliţi, epuizarea sau o metodă greșită de a înota stau la bază. Cele mai multe crampe sunt blânde și vor trece de la sine atâta timp cât înotătorul nu se panichează, notează brokensecrets.com

Foto: brokensecrets.com

Înotătorii profesioniști sfătuiesc oamenii să iasă din apă, dacă acest lucru este posibil și să se odihnească până durerea dispare. Băuturile special create pentru persoanele ce fac sport te pot ajuta cu deshidratarea și concentrația scăzută de electroliţi.

Rețete DIETETICE de deserturi cu fructe

Cum încearcă diverse ţări din lume să încurajeze vaccinarea. UNDE se situează România

Cel mai bun tratament împotriva kilogramelor ÎN PLUS: infuzia din aceste plante-minune

Concluzionând, nu există absolut niciun motiv pentru a nu-i lăsa pe cei mici să se distreze în apa mării sau a piscinei după ce au mâncat, tot ceea ce vei reuși să faci este să îi privezi de multă distracție și exerciții.

Comentarii: