NUTRITIE

Cel mai bun tratament împotriva kilogramelor ÎN PLUS: infuzia din aceste plante-minune

Mai aveți la dispoziție câteva zile pentru a culege flori de soc, în funcție de vreme și de zona geografică. Dacă le întâlniți în drumurile dumneavoastră, nu le ocoliți pentru că pot face adevărate minuni pentru sănătate!

Dacă ați ratat florile, aflați că și fructe de soc au valențe tămăduitoare. Chiar și frunzele sunt folositoare, însă, atenție sporită! Preparatele din frunze nu pot fi folosite pentru uz intern. Atât ele, cât și ramurile socului sunt otrăvitoare. Din frunze și scoarța de soc se pot face preparate care tratează degerăturile și arsurile minore, dar au și proprietăți insecticide.

Florile au efect diuretic, laxativ, antiinflamator, iar fructele au proprietăți antioxidante. Infuzia de flori sau fructe de soc calmează căile respiratorii, reduce inflamațiile și calmează iritațiile. Mai puțin răspândită este folosirea fructelor de soc, în comparație cu florile, fără ca proprietățile curative să fie mai prejos. Fructele au efect analgezic și laxativ.

Foto: Pinterest.com

De asemenea, sunt folosite cu succes în tratarea diferitelor afecțiuni reumatice, dar și a artritelor. În mod tradițional, infuzia din flori de soc, adică arhicunoscutul ceai, este folosit cel mai adesea în tratarea răcelilor, a gripei, sinuzitelor, dar și pentru căile respiratorii superioare. De asemenea, cu ceai de soc se poate lupta eficient în distrugerea viermilor intestinali. Datorită proprietăților laxative și diuretice, combate obezitatea, ajută la detoxifierea organismului și la eliminarea excesului de apă. Totodată, ceaiul de soc stimulează circulația și poate fi folosit pentru tratarea infecțiilor urechilor.

Soluţia ingenioasă care te scapă de mâncatul excesiv

Cea mai simplă şi rapidă metodă de slăbit: Ce trebuie să faci

Ce produse apicole trebuie să consumăm în funcție de sezon?

Este foarte eficace în stimularea sistemului imunitar, ajută la prevenirea cancerului și la menținerea sub control a diferitelor tumori benigne.

Mai trebuie precizat faptul că ceaiul de soc este indicat în aproape toate dietele, iar compresele vă scapă de celulită. Atentie, însă, este bine ca preparatele din soc să fie folosite la indicația unui specialist!

Sfatul nutriţionistului: Nu mânca niciodată aceste fructe dacă eşti la dietă

Cum poți slăbi, în funcție de zodie

Sunt recomandate cure de maximum 10 zile consecutive, cu o pauză de minimum cinci zile.

Foto: Pinterest.com

Comentarii: