LIFESTYLE

Copiii cu părinți prizonieri ai tehnologiei digitale au probleme de comportament

Potrivit unui studiu finalizat în această lună de Universitatea din Michigan, care a monitorizat intensiv 170 de familii și a organizat interviuri cu adulții și copiii, un sms citit în timpul alocat ajutorului la lecții sau al conversațiilor de rutină sunt percepute negativ de cei mici.

Cercetătorii au observat suprasensibilitate, accese de nervozitate sau hiperactivitate la copiii ai căror părinți sunt prizonierii tehnologiei digitale.

Adulții au fost chestionați asupra frecvenței cu care își consultă dispozitivele în timpul unei activități cu copii, dar și asupra câtor aparate își abat atenția. În medie, mamele și tații au indicat două dispozitive care interferează în interacțiunile cu copilul lor cel puțin o dată într-o zi obișnuită.

Poziţii erotice care creează dependenţă

Zodiacul DEFECTELOR. De ce Săgetătorii sunt buni PARLAMENTARI, iar de Gemeni e bine să te FEREȘTI

Cum poți SCĂPA pielea lăsată după slăbire

Jumătate dintre cele 170 de cupluri au spus că întreruperile survin de minim 3 ori pe zi, și doar 11% au spus că se abțin și dau prioritate copiilor. Părinții au evaluat apoi problemele legate de comportamentul copiilor într-un interval de 60 de zile, adică de câte ori au plâns, s-au înfuriat, au fost ușor frustrați sau au prezentat semne de hiperactivitate sau agitație.

Foto: Pinterest.com

Foarte interesant este că autorii studiului au luat în calcul factori precum stresul parental, eventuale simptome depresive, veniturile, educația părinților și gradul de implicare în mobilarea comportamentală a copiilor.

Cercetarea va fi aprofundată, căci se potrivește cu o tendință mondială de a limita interacțiunea cu tehnologia digitală. Academia Americană de Pediatrie recomandă timpul familiei fără gadgeturi. Este drept, nu a verificat dacă reducerea sau schimbarea utilizării tehnologiei digitale în timpul activităților părinte-copil este asociată cu un comportament îmbunătățit al acestuia din urmă, scrie realitatea.net.

Nutriţioniştii avertizează: aceste alimente îţi taie pofta de sex !

Pâinea prăjită, mare pericol pentru sănătate: Creşte riscul cancerului

Apa minerală, marele duşman al corpului tău: De ce te îngraşi când o consumi

Medicii americani înclină să-i sfătuiască pe părinți să încerce să se concentreze asupra copiilor. Rezervarea anumitor momente ale zilei sau a locațiilor ca fiind fără tehnologie – cum ar fi timpul de masă sau timpul de joc – poate ajuta la ușurarea tensiunilor familiale. Alternativa? Aerul curat!

Comentarii: