LIFESTYLE

Aruncă discul şi se pricepe la… blaturi. De pizza! Atletul Alin Firfirică şi-a demonstrat îndemânarea în bucătărie

Alin Firfirică jonglează cu blatul de pizza cu aceeași lejeritate cu care aruncă discul în competiţii. În bucătărie, palmele sunt plină de făină, care aduce puţin, de la distanţă, cu praful de magneziu pe care-l vedem pe mâinile sportivilor în concursuri şi antrenamente.

„M-am distrat. La prepararea blatului m-a ajutat ce fac eu zilnic cu discul, jongleria aceea. Acum vine perioada de iarnă, perioada de acumulări și am de gând ca de la cele 114 kg ale mele să mă apropii de 118, așa că pot să mănânc orice, inclusiv pizza făcută de mine”, povesteşte Alin Firfirică, sportivul care a fost la un pas să prindă o medalie, dar a ieşit doar pe locul 4 la Campionatul Mondial la aruncarea discului.

Citeşte şi: Ce trebuie șă știi când cumperi salată și ceapă verde

La Tokyo, pentru medalie

Dar Campionatul Mondial a trecut, iar Alin Firfirică se gândește acum la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Discobolul în vârstă de 24 de ani crede în steaua lui din „prima”…. Este convins că se poate întoarce de la Tokyo cu o medalie, chiar dacă e debutant la olimpiadă.

„Jocurile Olimpice bat la ușă și trebuie să îmi văd serios de pregătire. Sper să aduc acea medalie acasă… Ar însemna că nu am muncit în zadar în acești 10 ani de când fac atletism. Este presiune destul de mare dar mă gândesc că oricât de mult aș munci, sunt om”, mărturiseşte Alin Firfirică.

Anul acesta, Alin Firfircă a avut un sezon excelent. Discobolul și-a realizat baremul pentru Jocurile Olimpice cu un nou record personal, 67,32m. A urmat locul patru obținut la Campionatele Mondiale, cea mai bună clasare a unui atlet român la competiția de la Doha. În octombrie, Firfirică a cucerit medalia de aur la Jocurile Mondiale Militare.

Comentarii: