LIFESTYLE

Ași la kempo, în mare și pe uscat

Îmbrăcați în Kimono-uri, 500 de sportivi de la Kempo, alături de președintele federației, Amatto Zaharia, au făcut un antrenament inedit la 7.00 dimineața în Marea Neagră. Aceștia au fost atracția turiștilor de pe plaja din  Venus care ieșiseră să prindă aerosolii.

Amatto Zaharia, șeful Federației Române de Kempo a strâns în cantonamentul de la Venus, nu mai puțin de …500 de sportivi! Timp de o săptămână, în fiecare dimineață și seară, atunci când se antrenau și umpleau o plajă, aceștia au fost atracția turiștilor de pe litoral. „Am  avut în jur de 580 de sportivi, unii au mai venit, alții au plecat dar 500, 510 au fost în permanență pe plaja din Venus”, spune Amatto Zaharia, președintele Federației Române de Kempo.

Amatto Zaharia a condus antrenamentele luptătorilor atât pe uscat, cât și în Marea Neagră. Îmbrăcați în Kimono-uri, sportivii, de la cel mai mic până la cel mai mare, au intrat la apă. La 7 dimineața, atunci când temperatura mării are doar 16 grade, s-au antrenat cot la cot cu președintele federației, sub privirile nedumerite ale turiștilor care ieșiseră pe plajă să prindă aerosolii. „Este senzațional. Când vezi 500 de sportivi în Kimono-uri în apă este o priveliște plăcută. Pe mine mă bucură foarte tare, copii mai tremură, dar până la urmă intră cu toții în apă că nu au ce să facă”, mai adaugă șeful federației.

Deși primul antrenament începe la ora 7.00, sportivii sunt aliniați în formație cu o oră mai devreme! „Pe mine nu mă interesează ce fac ei atunci când nu au antrenamente, atâta timp cât la antrenamente dau randament. Bineînțeles că după 3 zile de pregătire intensă, nu își mai permit să doarmă târziu ci devreme, iar la 6.00 dimineața sunt toți pe plajă”, povestește Zaharia.

La fiecare antrenament din cantonamentul de la Venus, turiștii care sunt în stațiune vin să îi privească. „Se uită la noi ca la un film, dar un film bun. Dar ca la orice film de succes s-a lucrat mult, noi lucrăm de vreo 35 de ani la acest proiect și cu multă muncă am ajuns aici”, mai zice președintele.

 

Comentarii: