SANATATE

ATENȚIE: 6 simptome neobișnuite care anunță diabetul

Foto: Pinterest.com

Mulți oameni știu că diabetul poate provoca creșterea setei. Dar medicii notează: nu toți oamenii au simptomele obișnuite ale acestei boli. .

Simptomele diabetului pe care nu crezi că le ai

1. Mâncărimi ale pielii

Atunci când nivelul de zahăr din sânge crește, pielea devine foarte uscată, iar acest lucru provoacă mâncărimi. Dacă episoadele de mâncărimi inexplicabile apar frecvent, cel mai bine este să îți faci un test de sânge pentru a verifica nivelul de glucoză.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE: 5 simptome ale diabetului care apar dimineața

2. Iritația pielii

Cea mai frecventă iritație a pielii asociată cu diabetul apare la nivelul mâinilor sau al picioarelor. Diabetul afectează circulația sângelui, extremitățile fiind cele mai vulnerabile.

3. Mătreața

În cazul diabetului și al nivelului ridicat de zahăr din sânge, organismul caută modalități de a scăpa de excesul de glucoză, iar acest lucru stimulează urinarea. Din cauza pierderii intense de lichid, starea scalpului se poate înrăutăți și poate apărea multă mătreață.

4. Sforăitul

Un alt simptom puțin cunoscut care poate indica diabetul este sforăitul. Atunci când metabolismul glucozei este afectat, ceea ce este caracteristic diabetului, mecanismele de aprovizionare a plămânilor cu oxigen sunt, de asemenea, afectate.

5. Pierderea auzului

Cercetările științifice arată că persoanele cu un nivel ridicat de zahăr în sânge sunt mai predispuse să aibă probleme de auz decât cele fără diabet. Pierderea auzului la diabetici este asociată cu deteriorarea stării vaselor de sânge.

CITEȘTE ȘI: Descoperire importantă: Vitamina care poate proteja împotriva diabetului de tip 2

6. Probleme de vedere

Odată cu dezvoltarea diabetului, o persoană se poate plânge de o senzație de ceață sau de un văl în fața ochilor. Astfel de semne ca markeri ai diabetului sunt adesea puțin cunoscute – ele sunt atribuite altor factori. Dar nivelul ridicat de zahăr din sânge pe termen lung contribuie la afectarea ochilor care poate duce la orbire.

„Astfel de simptome sunt adesea trecute cu vederea sau asociate cu alte boli. Dar dacă observați oricare dintre modificările de mai sus, împreună cu alte simptome mai comune, asigurați-vă că vă adresați unui specialist pentru o examinare. Semnele tipice ale diabetului sunt setea, amorțeala mâinilor sau a picioarelor, pierderea inexplicabilă în greutate, urinarea frecventă”, au precizat experții citați de publicația de sănătate Healthline.

Comentarii: