REVIEW

Spălarea rufelor colorate: Ce să pui în mașina de spălat, în afară de detergent, pentru a le păstra culoarea

nbcnews.com

Păstrarea culorii hainelor colorate nu este o sarcină ușoară. Dacă sunt spălate incorect, acestea vor căpăta un aspect ponosit, iar culorile lor se vor estompa rapid.

Bineînțeles, toată lumea dorește să își păstreze hainele cu aspect nou cât mai mult timp posibil. Dar cu cât le spălăm mai mult, cu atât mai repede își pierd culoarea atractivă și strălucitoare. Și dacă nu vrei ca bluza ta preferată să se transforme rapid într-o piesă de îmbrăcăminte veche și învechită, te poți baza pe trucurile gospodinelor cu experiență pentru spălarea hainelor colorate. Datorită lor, le veți păstra culoarea vie și saturată mai mult timp.

Există o serie de reguli generale care trebuie respectate la spălarea hainelor colorate.

CITEȘTE ȘI: Aceste 3 ingrediente îți vor spăla hainele chiar mai bine decât un detergent scump

Cum se spală hainele colorate într-o mașină de spălat?

În primul rând, toate hainele ar trebui să fie separate în funcție de culoare: spălați albul cu albul, întunecatul cu întunecatul. Este mai bine să folosiți apă moale pentru spălarea hainelor în culori strălucitoare. Dacă apa este dură, folosiți un dedurizator de apă.

Oțet și sare

Oțetul și sarea sunt, de asemenea, folosite pentru a fixa culoarea și a preveni decolorarea acesteia. Care dintre aceste 2 ingrediente ar trebui să folosiți depinde de culoarea hainelor.

Dacă spălați haine galbene, roz sau albastre, atunci ar trebui să adăugați 125 ml de acid acetic 95% în compartimentul dedurizatorului.

Dacă spălați haine albastre sau roșii, atunci ar trebui să adăugați 15 g de sare comună în acest compartiment.

CITEȘTE ȘI: Haine frumos mirositoare și curate: Trucuri care le ajută să-și mențină parfumul indiferent cât stau în dulap

Este demn de remarcat faptul că, după adăugarea oțetului, hainele vor trebui să fie uscate bine la aer curat pentru ca mirosul să dispară.

Hainele negre necesită, de asemenea, o îngrijire specială. Acestea trebuie întoarse pe dos înainte de a fi spălate. În acest caz, este mai bine să folosiți apă rece și să adăugați o cantitate mică de sare la detergent.

Comentarii: