SANATATE

ATENŢIE la bolile pe care le poţi lua de la piscină! Cum poţi să le eviţi

Foto: Pinterest.com

Vara inseamna concedii, vacante si voie buna. Este anotimpul in care bazinele si piscinele sunt pline, cei mici fiind mari amatori de balaceala.

Insa, pentru a ramane sanatos, atat tu cat si copilul, trebuie sa ai mare grija, fiindca microorganismele aflate in apele dulci de la piscina sau bazin pot provoca o serie de boli infectioase dar si alte probleme de sanatate.

CITEȘTE ȘI: Dermatologii avertizează: Tenul îmbătrânește mai repede dacă faci baie în piscină

Cele mai raspandite afectiuni pe care le poti lua din astfel de locuri sunt:

conjunctivita, otita, infectii respiratorii dar si digestive care se manifesta prin diaree acuta, afectiuni cutanate care se pot manifesta prin prurit sau acneea de la clor sau anumite infectii genitale.

Cei mai expusi bolilor cauzate de apa din piscina sunt copiii, femeile insarcinate si persoanele cu un sistem imunitar deficient, potrivit sfatulmedicului.ro.

Principala cauza a acestor neplaceri este inghitirea apei contaminate, practic in acest mod, microorganismele existente in apa pot patrunde in urechi, ochi, nas, piele. Aceste lucruri pot fi evitate daca apa bazinelor ar fi schimbata la intervale regulate de timp dar si tratata corect cu o anumita doza de dezinfectant care sa nu permita inmultirea microorganismelor.

CITEȘTE ȘI: Atenție la OTITA ”de la mare” sau „de piscină”!

Pe de alta parte, si anumiti dezinfectanti utilizati tocmai pentru curatarea apei pot sa duca, mai ales, in cazul persoanelor sensibile la diferite reactii alergice, la prurit sau la dermatite de contact.

De aceea, este esential sa intrebi intotdeauna despre modalitatile de dezinfectare a piscinei unde doresti sa mergi, dar si sa faci dus obligatoriu inainte de a intra in apa si sa porti slapi.

Comentarii: