SANATATE

ATENŢIE! Indicaţiile specialiştilor: Cum să NU dai bolile mai departe în sezonul rece

Foto: Pinterest.com

Este foarte neplăcut să fii răcit: îţi curge nasul, lăcrimezi, strănuţi. Mai mult, există riscul să dai mai departe răceala tuturor celor din casă sau din birou, iar atunci lucrurile devin neplăcute pentru toți. Când este în regulă să ieși din carantina casei tale?

Pentru că durata răcelii e mai mică decât perioada în care ești contagios, e destul de greu să îți dai seama când e în regulă să fii iar în comunitate. Potrivit Healthline, dacă ai o simplă răceală atunci ești contagios cu o zi, două înainte de apariția simptomelor (pentru că nu poți vedea viitorul, lucrul ăsta nu e așa de folositor) și timp de două săptămâni după ce ai fost expus virusului.

CITEȘTE ȘI:Remedii NATURALE pentru tratarea HERPESULUI bucal

Când vine vorba de gripă, devii contagios cu o zi înaintea manifestării simptomelor și încetezi a mai fi contagios la cinci, șapte zile de când ai început să fii bolnav. În privința unui virus la stomas, e greu de spus cu cât timp înaintea manifestării simptomelor ești contagios. Însă rămâi contagios până la două săptămâni după ce ți-ai revenit. Luând în considerare gravitatea unui virus la stomac obișnuit, faptul că ești destul de mult timp contagios reprezintă un pericol pentru cei din jurul tău.

CITEȘTE ȘI:Cum scapi de durerile de cap: Trucurile pe care nu le ştiai până acum

Dacă te afli în perioada în care încă ești contagios iată câteva sfaturi pe care le poți pune în aplicare pentru a-i proteja pe cei de lângă tine:

  • Spală-te des pe mâini cu apă călduță și săpun.
  • Avertizează-i pe ceilalți că ai fost răcit pentru ca și ei să se spele pe mâini.
  • Când strănuți sau tușești, pune cotul la gură, nu mâna.
  • Ia în considerare ideea de a purta o mască chirurgicală.

Comentarii: