SANATATE

Atenție la cele patru lucruri care duc la dureri de cap în timpul iernii!

Foto: Pinterest.com

Durerile de cap sunt comune pentru majoritatea dintre noi, deoarece pot fi cauzate de o serie de factori. Printre aceștia se numără, de exemplu, deshidratarea, hipertensiunea, stresul, oboseala, menstruația etc. Cu toate acestea, dacă nu aveți alte afecțiuni sau plângeri, există câțiva factori mai ciudați care ar putea fi cauza durerilor de cap. În rândurile următoare, îți vom dezvălui 4 dintre ei.

Și, bineînțeles, vă vom reaminti că dacă durerea de cap este o problemă frecventă și nu dispare zile și săptămâni întregi – este indicat să consultați un specialist pentru a găsi cauza principală.

Cauzele durerilor de cap

Postura necorespunzătoare

O postură proastă atunci când stai jos și în picioare pentru perioade lungi de timp îți poate aduce nu doar probleme de spate și distorsiuni, ci și dureri de cap. Aceasta este cauzată de tensiunea de la baza craniului – acolo resimțim cel mai adesea o durere surdă, dar este posibil să o simțim și în zona frunții.

CITEȘTE ȘI: Neplăcerea de a te trezi cu o durere de cap: Când e vorba despre o tulburare de somn sau tensiune arterială crescută

O postură corectă este extrem de importantă. Prin urmare, încercați întotdeauna să stați în mod corespunzător, să nu vă aplecați și să nu exagerați, stând în aceeași poziție timp de ore îndelungate. Acest lucru este valabil mai ales pentru persoanele a căror muncă se desfășoară în fața unui calculator sau într-un birou.

În plus, salteaua și perna greșit alese pot fi, de asemenea, cauza durerii de cap după somn.

Depresia de toamnă și de iarnă

Depresia sezonieră se manifestă în mod diferit pentru fiecare dintre noi – apatie, anxietate, oboseală – opțiunile și senzațiile sunt diverse. Toamna și iarna, însă, sunt deosebit de caracteristice anxietatea, schimbările de dispoziție și durerile de cap.

Prin urmare, este important să profităm de zilele mai însorite și să primim o cantitate sănătoasă de lumină solară, din care organismul nostru se încarcă cu importanta vitamina D.

Alimentația necorespunzătoare

Și nu este vorba doar despre faptul că mănânci junk food. Mai degrabă, durerea de cap poate fi rezultatul alimentației tale neregulate. Dacă uiți să iei micul dejun și prânzul, iar soarele începe deja să se ascundă – nu este de mirare că organismul tău nu funcționează cum trebuie și că ai nemulțumiri. În astfel de cazuri, dacă aveți o durere de cap, mâncați ceva de calitate și sănătos și nu uitați să vă hidratați în mod regulat, bând apă sau ceai.

CITEȘTE ȘI: Durere de cap, răceală sau febră? Medicamentele care nu trebuie să îți lipsească din casă

Temperaturile scăzute

De fapt, o răceală poate fi, de asemenea, cauza durerilor noastre de cap. Nu orice persoană „prosperă” pe deplin în timpul iernii. Temperaturile sub zero grade înseamnă că ieșirile afară sunt mai puțin frecvente și întotdeauna însoțite de un „echipament” bun – o căciulă călduroasă, o eșarfă și mănuși. Pălăria este deosebit de importantă dacă nu vreți să vă inflamați urechile sau sinusurile, ceea ce va provoca, de asemenea, disconfort în zona capului.

Comentarii: