NUTRITIE

Ce să mănânci a doua zi după ce ai petrecut bine: Alimentele care îți redau echilibrul în organism

delicatese.net

Din păcate, singurul remediu eficient împotriva mahmurelii este evitarea acesteia. Încă nu avem secretul pentru a-i diminua efectele oribile. Ceea ce putem face este să atenuăm, puțin, disconfortul pe care ni-l provoacă: amețeli, dureri, gastrită, gură uscată.

Cu aceste alimente și rețete te poți răsfăța puțin după o noapte de desfrânare (ceea ce nu este bine pentru sănătatea ta, de altfel), scrie Gastronomia.

Anumite alimente pot ajuta la ameliorarea simptomelor digestive.

Apă

Este foarte recomandat să bei lichide zilnic, dar nu există o măsură standard și depinde de fiecare persoană. In medie se recomanda un aport minim de 1,5-2 litri pe zi. Este foarte important sa bei lichide zilnic, dar nu exista o masura standard si depinde de fiecare persoana.

CITEȘTE ȘI: Tratament natural pentru mahmureală – Cum gătești cea mai gustoasă ciorbă de burtă

În medie, se recomandă un aport minim de 1,5-2 litri pe zi.

Poate fi o surpriză, dar poate că primul lucru care poate ajuta cu mahmureala la nivel general este apa potabilă. Și asta pentru că o bună parte din simptome se datorează deshidratării cauzate de consumul excesiv de alcool, așa că abordarea acestui aspect este o strategie bună.

În mod similar, soluțiile cu electroliți și săruri minerale, precum băuturile izotonice sau zerul, pot îndeplini o funcție similară.

Supe și ciorbe

Acestea funcționează în corpul nostru într-un mod similar cu băuturile izotonice, deoarece ne rehidratează în timp ce ne oferă diferiți nutrienți precum proteine, sodiu sau potasiu.

Unele variante sunt supa de legume, carne si pui, la care mai putem adauga carbohidrati precum pastele si orez sau sunca tocata, usor digerabile chiar si sub iritatiile pe care alcoolul le provoaca in stomac.

Banane

Banana este deosebit de bogată în potasiu, care se pierde în cantități mari atunci când consumăm alcool în exces, și conține, de asemenea, multe fibre, care sunt ideale pentru combaterea simptomelor gastrointestinale.

Ouă

Ouăle, în special gătite sau fierte moi, sunt o sursă ușor digerabilă de cisteină, un aminoacid esențial pentru producerea glutationului antioxidant. Această substanță, la rândul său, este ceea ce corpul uman folosește pentru a descompune mulți dintre subprodușii toxici ai metabolismului alcoolului.

CITEȘTE ȘI: De ce să bei zeamă de varză după Crăciun: Efectul pe care îl are asupra organismului

Somon

Alcoolul scade considerabil nivelul nostru de vitamine B6 si B12, astfel incat unele alimente bogate in acesti micronutrienti, cum ar fi somonul, pot ajuta la restabilirea echilibrului organismului nostru.

Comentarii: