NUTRITIE SANATATE

De ce să bei zeamă de varză după Crăciun: Efectul pe care îl are asupra organismului

Zeama de varză murată e o excelentă sursă de vitamine şi antioxidanţi. Te detoxifică, te ajută să te refaci după mesele copioase şi e un excelent leac antimahmureală. Însă beneficiile ei nu se opresc aici!

Zeama de varză regenerează şi dă energie

În fiecare dimineaţă,bea pe stomacul gol un pahar cu zeamă de varză murată (numită şi moare). Conţine vitamine,substanţe nutritive,cu efect de regenerare şi tonifiere. Moarea este bogată şi în fibre,ajutând tranzitul intestinal. Stimulează eliminarea toxinelor din organism,ceea ce este cât se poate de indicat după mesele bogate de Sărbători.

CITEȘTE ȘI: Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă: Cum mâncăm din preparatele tradiționale de sărbători fără a ne îngrășa

E bună contra crampelor musculare

Dacă ai dansat pe rupte de Crăciun ori de Revelion şi ai febră muscularăsau crampe musculare,o gură de zeamă de varză te ajută să te refaci mai repede. La fel şi dacă ai schiat la munte sau ai făcut drumeţii în mini-vacanţa de Sărbători.

Leac contra durerilor în gât

Ai răcit sau te chinuie durerile în gât? Moarea te ajută să te faci bine mai repede. Consumă zeamă de varză în saramură – aceasta este cea care are proprietăţi curative în caz de răceli sau gripe. În plus,întăreşte imunitatea.

CITEȘTE ȘI: Ce să NU bei dacă ești în pericol de a face diabet: Băuturi care cresc glicemia

Dă gust mâncărurilor

Dacă nu îţi place gustul ei,foloseşte zeama în preparatele tale. Poţi asezona cu ea salatele şi sosurile,o poţi adăuga în ciorbe sau în legumele pe care le fierbi sau le găteşti la cuptor. Moarea va adăuga un plus de savoare mâncărurilor.

Comentarii: