REVIEW SANATATE

ATENŢIE la cremele de corp! Ingredientele toxice pe care trebuie să le eviţi

cosmo.ph

Te cuceresc cu mirosul lor îmbietor și cu textura cremoasă, lăsându-ți pielea fină și hidratată. Însă, pe cât par de inofensive, cremele de corp pot conține substanțe toxice, extrem de dăunătoare pentru organism. Știi care sunt acestea?

Butilat de hidroxitoluen

Regăsit pe etichetele produselor și sub denumirea de E 321, butilatul de hidroxitoluen este un stabilizator alimentar, folosit deseori și în cremele de corp, dar și în alte produse cosmetice precum rujurile. Acest ingredient trebuie evitat, deoarece poate afecta funcțiile glandei endocrine, în timp, potrivit clicksanatate.ro.

CITEȘTE ȘI: Secretele frumuseţii din antichitate: Reţete care funcţionează de mii de ani

Hidantoină

Acest ingredient se află în componența produselor de îngrijire personală într-un procent mai mare de 20%. Este considerat toxic deoarece irită pielea și ochii, de aceea trebuie să renunți la cremele care îl conțin. Optează, în schimb, pentru produse din ingrediente naturale.

Palmitat de retinil

Un derivat al vitaminei A, palmitatul de retinil se găsește în special în cremele cu efect anti-îmbătrânire, dar și în cremele cu protecție solară. Potrivit studiilor, acest ingredient poate crește riscul apariției tumorilor în urma expunerii la razele solare. De aceea, este indicat să folosești produse care conțin palmitat de retinil doar pe timpul nopții.

Trietanolamină

Folosită pentru a echilibra pH-ul pielii, trietanolamina este o substanță alcalină, regăsită în multe creme de corp și în produse cosmetice (rimelul). Potrivit studiilor realizate de dermatologi, nu este recomandat să fie folosită pe termen lung, deoarece poare provoca iritații respiratorii și poate afecta sistemul imunitar.

CITEȘTE ȘI: De ce NU e bine să te speli pe faţă cu apă de la robinet. Alternative mai sănătoase

Bine de știut!

Printre ingredientele din cremele de corp care trebuie evitate se numără și parfumul, fiind nerecomandat în special persoanelor alergice și parabenii (butilparaben, izobutilparaben, metilparaben, propilparaben, etilparaben), deoarece perturbă echilibrul hormonal.

Comentarii: