FRUMUSETE

De ce NU e bine să te speli pe faţă cu apă de la robinet. Alternative mai sănătoase

biotiquebotanicals.blogspot.com

Multe femei au obiceiuri care îmbătrânesc pielea mai repede, dar la care multe dintre noi nici nu ne gândim. Care sunt cele mai mari greşeli pe care le facem şi cum arată rutina corectă pentru îngrijirea feţei aflaţi de la Adina Oancea farmacist şi estetician. De ce nu este de fapt bine să ne spălăm cu apă și cu săpun pe față.

Greşeli frecvente în îngrijirea tenului

Apa de la robinet este potabilă, pentru ten pe termen lung nu este foarte ok, usucă pielea, modifică PH-ul, este mai dură, cu tenul trebuie să fim mai blânzi. Potrivit clicksanatate.ro, ar fi bine să înlocuim apa de la robinet cu cea plată sau minerală. Vom vedea că după o săptămână că pielea va fi catifelată sau fină sau mult mai hidratată. Săpunul nu îl recomand zilnic pentru că modifică PH-ul pielii și ne vom confrunta cu o modificare a texturii, a culorii, a fermității, uscăciune.

CITEȘTE ȘI: Nouă lucruri pe care femeile de succes le fac dimineaţa pentru a fi mai frumoase

Tratamente necostisitoare pentru îngrijirea pielii

Mască pentru tenul uscat

Cu fulgi de ovăz scapi de neplăcerile pielii uscate, cum sunt mâncărimile. Macini fulgii de ovăz îi amesteci cu puțină apă până obții o pastă și o întinzi pe pielea foarete uscată. După 15-20 de minute, o îndepărtezi cu apă călduță.

Hidratare eficientă fără creme din comerț

Uleiul de măsline poate înlocui loțiunea pentru corp, crema hidratantă sau balsamul pentru păr. Singura condiție este să-l aplici seara și să ai grijă să folosești o cantitate mică, ca să fie bine absorbit și să nu-ți păteze hainele.

CITEȘTE ȘI: Metoda folosită şi de Cleopatra: Mariah Carey îşi dezvăluie secretul frumuseţii

Mască cu miere și iaurt

Înlocuitește tratamentele de îngrijire şi curăţare a tenului cu iaurt şi puțină miere. Amestecă-le bine și aplică-le pe față. Îndepărtează-le după ce le-ai lăsat să acţioneze 20 de minute.

Comentarii: