REVIEW SANATATE

ATENŢIE la fructele din comerţ! Etichetele care îţi arată că NU trebuie să le cumperi

videoblocks.com

Când te duci la supermarket să-ți iei fructe vezi lipite pe unele dinte ele și acele mici etichete, dar le ignori, pentru că le poți da cu ușurință la o parte acasă. Dacă ai știi ce înseamnă ele, te-ai gândi de două ori înainte de a mai cumpăra acele produse.

Aceste etichete conțin uneori și un cod de bare, dar ele nu reprezintă doar un șir de numere și câteva linii care te ajută să identifici prețul ci îți indică și felul în care au fost cultivate fructele respective, dacă au fost sau nu modificate genetic sau dacă li s-a oferit îngrășământ chimic, potrivit feminis.ro.

CITEȘTE ȘI: Oamenii de ştiinţă au descoperit substanţa care încetineşte îmbătrânirea. Se găseşte în fructe şi legume

Acest secret este de mulți ani ascuns la vedere, dar acum ar trebui să împărtășești aceste informații cu toți cei dragi.

1. Dacă sunt doar 4 numere, înseamnă că fructele și legumele au fost stropite cu pesticide, iar ultimele patru litere arată de fapt ce tip de produs cumperi.

2. Dacă în codul respectiv se găsesc cinci numere și primul este 8, înseamnă că a fost modificat genetic, adică acel fruct sau acea legumă nu se poate găși în acea stare în natură.

3. Dacă în componența codului respectiv sunt cinci numere, iar primul este 9, produsul este crescut organic și nemodificat genetic.

De asemenea, trebuie să știi că este mai bine să înlături etichetele respective, întrucât nu sunt comestibile, dar lipiciul lor este considerat inofensiv. Trebuie, totuși, să speli foarte bine fructele și legumele înainte de a le consuma.

CITEȘTE ȘI: Care sunt cele mai sănătoase fructe și legume de toamnă

Top 5 cele mai curate fructe și legume

Avocado
Porumb
Ananas
Varză
Mazăre

Top 5 cele mai „murdare” fructe și legume

Căpșuni
Mere
Nectarine
Piersici
Țelină

Comentarii: