SANATATE

Atenție la mers: Acesta îți poate arăta dacă ai putea face diabet

Foto: Pinterest.com

Atenție la mers: Acesta îți poate arăta dacă ai putea face diabet. Ritmul de mers pe jos poate prezice dacă o persoană va dezvolta diabet de tip 2 .

Cum trădează mersul diabetul?

„Studiile anterioare au arătat că mersul în pas vioi este asociat cu un risc mai mic de a dezvolta diabet de tip 2 în populația generală”, a declarat Dr. Ahmad Jaidi, autorul principal al studiului recent.

Oamenii de știință iranieni au descoperit că persoanele care merg în pas vioi au cu 39% mai puține șanse de a dezvolta diabet de tip 2.

CITEȘTE ȘI: Care este legătura dintre micul dejun și apariția diabetului

Astfel, ceea ce, potrivit autorilor studiului, este considerat un ritm de mers lent și rapid:

  • până la 3,2 km/h – mers lent;
  • 3,2-4,8 km/h – ritm mediu;
  • 4,86 km/h – mers relativ rapid;
  • peste 6,4 km/h – mers rapid;

„Analiza a arătat că probabilitatea de a dezvolta boala de tip 2 menționată a fost redusă semnificativ la o viteză de mers pe jos de 4 km/h sau mai mare”, au declarat oamenii de știință care au realizat studiul sub îndrumarea doctorului Jaydee.

„În plus, fiecare kilometru pe oră de accelerare reduce riscul cu 9%. În general, persoanele care merg într-un ritm foarte rapid au un risc cu 39% mai mic de a dezvolta diabet decât cele care merg cu mai puțin de 3 km/h”, mai spune cercetătorul.

Potrivit doctorului endocrinolog rus Iulia Ivchenko, există trei obiceiuri care duc cel mai adesea la apariția diabetului de tip 2. Acestea sunt o dietă hipercalorică cu mulți carbohidrați, un stil de viață sedentar și abuzul de alcool. Așadar, dacă scăpați de acești trei factori, puteți reduce riscul acestei boli grave.

De asemenea, expertul indică 3 modalități simple de a începe să faci mai multă mișcare.

„Oamenii de știință din Suedia au descoperit că proprietarii de câini au un risc cu 24% mai mic de deces prematur, indiferent de cauză, în comparație cu cei care nu dețin un animal de companie. Riscul de deces din cauza unui atac de cord a fost cu 65% mai mic, iar riscul de deces din cauza altor probleme cardiovasculare a fost cu 31% mai mic.

Unul dintre motivele pentru care persoanele care au animale de companie sunt mai sănătoase sunt plimbările regulate în aer liber. Proprietarii de câini au de patru ori mai multe șanse să respecte recomandările de exerciții fizice”, spune endocrinologul.

De asemenea, expertul sfătuiește să nu folosiți liftul. „Urcarea a doar cinci trepte pe zi reduce riscul de boli de inimă cu 20%, spune un studiu recent al oamenilor de știință chinezi”, spune Dr. Ivchenko.

CITEȘTE ȘI: ATENŢIE la crizele de hipoglicemie: De ce pot să apară şi la persoanele care nu au diabet

Ea recomandă, de asemenea, folosirea bastoanelor pentru mersul nordic. „În multe țări există o prejudecată conform căreia mersul nordic este pentru persoanele în vârstă. Dar cu cât o persoană este mai tânără, cu atât mai bun este efectul unei astfel de plimbări. Mersul nordic folosește, pe lângă picioare și brațe, mușchi care nu lucrează în mersul normal.

Acest lucru permite pieptului să se deschidă mai mult, centura scapulară lucrează, respirația se îmbunătățește și sângele este saturat cu oxigen. Prin urmare, dacă mergeți pe jos cei 10 mii de pași prețuiți, mai bine cu bețe”, recomandă expertul, potrivit actualno.com.

Comentarii: