NUTRITIE SANATATE

ATENȚIE: Persoanele care nu au voie să mănânce portocale – Cum le este afectată sănătatea

babycenter.com

Portocalele sunt fructele cele mai indragite ale sezonului rece. Acestea, desi au numeroase proprietati benefice organismului pot fi extrem de periculoase pentru o anumita categorie de persoane. Medicii nu recomanda consumul de portocale pacientilor care sufera de o boala comuna.

Reumatism

Este vorba despre persoanele care sufera de reumatism. Acestia trebuie sa consume portocale doar in cantitati mici deoarece natura acida a sucului de portocala poate accentua simptomele artritei.

CITEȘTE ȘI: Unde e mai bine să ţii portocalele şi bananele pentru a nu se strica prea repede

De asemenea, coaja fructului trebuie folosita cu atentie, de toate persoanele, deoarece poate fi tratata chimic pentru conservare indelungata ori pentru colorare. Daca vrei sa folosesti coaja la diverse preparate, alege portocale bio.

“De obicei, substantele chimice de pe coaja portocalelor sunt lipicioase si lasa pe un servetel urme rosiatice-portocalii, iar in cazul substantelor de conservare, e posibil ca acestea sa fie galbui-cenusii. Daca exista dubii asupra acestui lucru, e mai bine ca acestea sa nu fie folosite”, spune dr. Denisa Zaharia, medic de familie, conform ph-online.ro.

CITEȘTE ȘI: De ce NU este recomandat să bei suc de portocale atunci când ești răcit

Cu toate acestea, beneficiile portocalelor sunt de necontestat pentru toata lumea. Avut grija al cantitatea consumata, in special in cazul persoanelor care sufera de reumatism.

Comentarii: