LIFESTYLE

Atleta Claudia Bobocea, acasă doar pentru Balcaniadă!

Claudia Bobocea, una dintre sportivele care vor reprezenta România la Olimpiada de la Tokyo de anul viitor, mai exact în proba de 1500 de metri, este prezentă la Cluj la cea mai mare competiție pe care o organizează România după pandemie. Este vorba despre Balcaniadă, la care participă 300 de sportivi din 12 țări.

Din 12 luni, Claudia Bobocea petrece în România doar 3 săptămâni, restul perioadei atleta locuiește în Portugalia.

„ Zona în care locuiesc îmi oferă foarte multe condiții de pregătire, mai ales în timpul sezonului rece de iarnă, unde sunt 15-20 de grade”, explică atleta care are deja în buzunar ”biletul” către Jocurile Olimpice de la Tokyo, reprogramate pentru anul viitor.

De altfel, pe vremea când sportivii de la noi aveau lacăt pe săli și nu mai aveau voie la antrenamente, Claudia a fost extrem de norocoasă. Autoritățile portugheze le-au permis sportivilor de performanță să se antreneze în aer liber, dar nu în grupuri mai mari de două persoane.

CITEȘTE ȘI: Abia acum s-a aflat: Cum a apărut și ce înseamnă ‘sfertul academic’

Își urmează visul olimpic

Deși mai este deja până la Tokyo, gândul Claudie este doar acolo. Sportiva este realistă când vine vorba de o medalie olimpică. „Îmi doresc o finală olimpică, deși orice sportiv care ajunge la Olimpiadă își dorește o medalie”, mărturisește Claudia Bobocea.

Chiar dacă se afla într-o formă bună, în clipa în care s-a decis ca Jocurile Olimpice să se amâne, Claudiei i s-a părut ceva absolut normal.

„Decizia este una corectă și a fost luată pentru protejarea sportivilor, având în vedere că acest virus a luat amploare în toată lumea și toate competițiile sportive au fost anulate sau amânate.”, spunea atunci atleta calificată în proba de 1.500 de metri.

 

 

 

 

 

 

Comentarii: