SANATATE

Avertisment teribil al medicilor: Care sunt primele semne ale cancerului ovarian

Avertisment teribil al medicilor. Care sunt primele semne ale cancerului ovarian?  Din pacate, majoritatea femeilor nu sunt constiente de pericolele sau simptomele cancerului ovarian si multe realizeaza ca au o problema prea tarziu.

 

Exista, de asemenea, o lipsa generala de cunostinte despre cancerul ovarian si despre cum se comporta organismul.

Cancerul ovarian incepe in ovare si se poate raspandi rapid in restul sistemului reproducator daca nu este tratat rapid. Tumorile ovariene epiteliale sunt cele mai frecvente tipuri de tumori aflate pe ovare. Tumorile asociate sunt impartite in trei subgrupuri: tumori benigne epiteliale, tumori cu potential malign scazut (tumori LMP) si tumori ovariene epiteliale maligne.

Tumorile ovariene epiteliale maligne sunt cea mai frecventa forma de cancer ovarian. Cu toate acestea, simptomele cancerului ovarian sunt frecvent trecute cu vederea sau atribuite altor probleme de sanatate mai putin daunatoare si sunt usor de trecut cu vederea atat de catre pacient, cat si de catre medic. Iata cele mai comune 6 semne ale acestui tip de cancer, unul dintre cele mai raspandite.

1. Senzatia de abdomen umflat. Umflarea incepe atunci cand lichidul, numit ascita, este prins in cavitatea abdominala. Acesta este un simptom care apare mai tarziu in timp ce boala progreseaza, dar poate fi totusi invinuita de alte probleme de sananate. Astfel, este important sa urmariti sanatatea si sa comparati acest simptom cu oricare dintre celelalte semne de mai jos.

2. Durere persistenta in abdomen sau pelvis. Durerea cronica care se manifesta in abdomen sau in pelvis este un semn clar ca ceva nu este in regula. Acesta este un simptom atat pentru cancerul ovarian, cat si pentru chisturile ovariene. Orice durere care nu dispare dupa cateva zile ar trebui luata foarte in serios.

3. Sentimentul de saturatie. In mod ciudat, femeile care sufera de cancer ovarian se vor simti mai repede pline si vor avea dificultati in a manca la fel de mult ca de obicei. Acest lucru se intampla cel mai probabil pentru ca celulele canceroase distrug hormonii care controleaza metabolismul.

4. Probleme urinare. Cresterea frecventei urinarii este un semn al cancerului ovarian. Fluidul care se acumuleaza si provoaca umflarea mentionata mai sus va umple vezica si urinarea frecventa va aparea. Acesta este motivul pentru care femeile cu cancer ovarian vor trebui sa foloseasca toaleta mai des. Din nefericire, acest simptom este adesea atribuit problemelor vezicii urinare.

5. Modificarea miscarilor intestinale. Orice modificare a miscarilor intestinale, constipatie sau diaree, ar putea fi un semn al cancerului ovarian. Acest lucru se datoreaza faptului ca cancerul s-a raspandit in colon sau pentru ca presiunea de acumulare a fluidului ar putea afecta zona.

6. Sangerare intre perioadele de menstra. Acest simptom poate fi legat de mai multe probleme de sanatate diferite, dintre care una este cancerul ovarian. Orice sangerare anormala trebuie mentionata la un medic specialist. Nu este normal si este in mod obisnuit legat de probleme grave de sanatate ale sistemului reproducator.

Desigur, unul sau doua dintre simptomele enumerate mai sus pot fi atribuite unei alte probleme de sanatate mai putin grave, conform sfatnaturist.ro. Acesta este motivul pentru care cancerul ovarian de multe ori merge nediagnosticat si luni de zile.

Comentarii: