SANATATE

Avertismentul medicilor oncologi: Suplimentele alimentare luate fără motiv cresc riscul de cancer

Aportul de aditivi biologic activi (BAA) trebuie abordat cu prudență: contrar credinței populare cu privire la siguranța și beneficiile lor incontestabile, aceștia pot provoca daune semnificative sănătăţii.

În mod special, după cum a menționat șeful Centrului Național de Cercetare pentru Radiologie, academicianul Academiei Ruse de Științe Andrei Karpin, medicii și cercetătorii nu au dovezi certe că administrarea de suplimente alimentare ajută la reducerea mortalității cauzate de cancer sau la prevenirea apariției acestora.

CITEȘTE ȘI: Pericolul ascuns al acestor vitamine: Ar putea chiar să otrăvească organismul

„Dimpotrivă, numeroase studii au demonstrat faptul că incidența bolilor, de exemplu, a cancerului pulmonar, crește semnificativ la grupurile de persoane cu risc oncologic care iau beta-caroten ca supliment”, relatează Caprina Informing, potrivit Rador.

Medicul a subliniat că numai acele persoane care au un deficit de vitamine și de minerale esențiale în alimentația lor zilnică ar trebui să ia BAA. Nu are rost să luați suplimente alimentare în mod profilactic.

CITEȘTE ȘI: Atenție la vitaminele pe care le ei: În combinație cu anumite medicamente, pot deveni chiar letale

Aceste recomandări pot fi făcute nu doar de oncologi, ci și de Institutul American de Cercetare a Cancerului. În ceea ce privește beta-carotenul, acesta se găsește în cantități suficiente în morcovi, roșii, pepeni, caise, ceapă verde, dovlecei, ardei roșu și multe alte legume și fructe pe care le consumăm.

Comentarii: