NUTRITIE SANATATE

Băutura lui Hippocrate: Îmbunătățește somnul, scade glicemia și te ajută să slăbești

thehealthy.com

Una dintre cele mai vechi băuturi, care are un gust excelent și este extrem de benefică pentru sănătate, a fost folosită cândva de Hipocrate și Avicenna. Acum este disponibilă pentru toată lumea.

Este vorba despre ceaiul de mușețel, care este un remediu ideal pentru pierderea în greutate.

Ceaiul de mușețel poate fi folosit ca o alternativă demnă de luat în seamă la ceaiul negru și verde, deoarece nu conține aproape deloc cofeină. În plus, gustul său ușor dulce îi conferă un gust deosebit.

Specialiștii recomandă consumul unei infuzii de frunze și flori de mușețel seara, invocând proprietățile sale relaxante care favorizează adormirea rapidă și îmbunătățesc calitatea somnului, potrivit Pronews.gr.

CITEȘTE ȘI: Remediu naturist pentru artrită şi reumatism: Cum să-ţi confecţionezi perna cu muşeţel

Reduce riscul apariției cancerului și a bolilor de inimă

Antioxidanții conținuți în florile de mușețel reduc riscul de apariție a multor patologii periculoase, inclusiv cancerul și bolile de inimă. Băutura este folosită pentru recuperarea rapidă după răceli, precum și pentru prevenirea acestora, datorită concentrației mari de vitamina C din ea.

Proprietățile potogonice și antipiretice ale ceaiului de mușețel sunt binecunoscute, de asemenea, ajută la ameliorarea durerilor de gât, crește secreția de flegmă. Această băutură este utilă mai ales în lunile de toamnă-iarnă, când este sezonul infecțiilor virale și al exacerbării stărilor depresive.

Creșterea vitalității

Câteva căni de ceai aromat de mușețel pe săptămână te vor ajuta foarte mult în combaterea multor boli și stări de rău, precum și în creșterea vitalității. O linguriță de miere sau câteva felii de lămâie vor îmbunătăți efectul băuturii. Antioxidantul natural apigenina conținută de mușețel are un efect antispastic. Această substanță ameliorează durerile de stomac și flatulența.

CITEȘTE ȘI: Medicii recomandă: Cele mai bune ceaiuri pentru diabetici – Cresc sensibilitatea la insulină

Te ajută să slăbești

Mai există un avantaj important care poate ridica ceaiul de mușețel pe un piedestal: ajută la pierderea în greutate. Dacă adăugați sunătoare, imortele și muguri de mesteacăn într-un raport 2:1:1:1 la florile uscate de mușețel, veți obține o băutură care vă va ajuta să slăbiți mai repede. Desigur, consumul său nu anulează restricțiile alimentare și nici activitatea fizică.

Comentarii: