NUTRITIE SANATATE

Băutura, mai gustoasă decât cafeaua, care are mari beneficii pentru inimă: Întărește vasele de sânge și activitatea acesteia

ticataca.ro

Băutura, mai gustoasă decât cafeaua, care are mari beneficii pentru inimă: Întărește vasele de sânge și activitatea acesteia. În afară de cafea și ceai, există o băutură mai bună pentru întărirea inimii și a vaselor de sânge. Beneficiile sale au fost dovedite de multe ori de oamenii de știință locali și străini, potrivit cardiologului rus Dr. Elena Koval. Ea adaugă că este vorba de cacao.

Băutura, mai gustoasă decât cafeaua, care are mari beneficii pentru inimă: Întărește vasele de sânge și activitatea acesteia

Potrivit ei, aceasta este cea mai bună băutură pentru întărirea vaselor de sânge și îmbunătățirea activității inimii.

„Cacao este un adevărat protector al principalului organ din corpul uman. Datorită cacauei, nivelul colesterolului dăunător din sânge scade, tensiunea arterială se normalizează și crește elasticitatea pereților vaselor de sânge. Nici cafeaua și nici ceaiul nu au un asemenea efect asupra sănătății”, precizează expertul.

CITEȘTE ȘI: Cum te poate anunța inima că suferi de deficit de calciu

„La sfârșitul secolului trecut, în Olanda a fost realizat un experiment de amploare și pe termen lung pentru a studia efectele cacaoi asupra sănătății. Rezultatele arată că bărbații tineri care consumă în mod regulat produse care conțin cacao (inclusiv ca băutură de încălzire) au în medie un nivel mai scăzut al tensiunii arteriale decât bărbații care nu consumă aceste alimente și băuturi”, spune medicul.

Ce face cacaua să fie sănătoasă?

Potrivit oamenilor de știință olandezi, uleiurile și antioxidanții conținuți în cacao au cel mai semnificativ efect pozitiv asupra activității inimii și a vaselor de sânge. Ei pot întârzia bătrânețea cu 5-10 ani (în comparație cu colegii lor), îmbunătățind fluxul sanguin și normalizând ritmul cardiac și tensiunea arterială.

În plus, cardiologul subliniază că cacaua conține și flavonoide care activează activitatea cerebrală, întăresc memoria și îmbunătățesc concentrarea. Compușii specifici din compoziție permit următoarele efecte asupra organismului uman:

  • Efecte antioxidante
  • Elimină zgura și toxinele
  • Întărește mușchiul cardiac
  • Ajută digestia datorită conținutului de fibre
  • Reduce presiunea

Conține următoarele vitamine:

  • PP
  • D
  • Grupa B
  • Beta-caroten

Iar din minerale mai fac parte sodiu, magneziu, fosfor, potasiu, sulf, zinc, cupru. Beneficiile cacaoi se datorează în principal zincului și fierului din compoziția sa. Acestea oferă organismului uman protecție și energie.

CITEȘTE ȘI: Vitamina care are grijă de inima ta: Te protejează împotriva atacului de cord

Câtă cacao poți bea?

Potrivit medicului, în ciuda abundenței de proprietăți utile, este mai bine să nu beți mai mult de două pahare de această băutură pe zi. Persoanele care sunt supraponderale, diabeticii și femeile însărcinate ar trebui să fie deosebit de atente.

Deoarece conține compuși purinici, persoanele cu afecțiuni renale trebuie să fie atente să nu depășească doza recomandată. În plus, acești compuși pot provoca depunerea de sare.

Copiii cu vârsta sub trei ani, persoanele care suferă de diabet, precum și cei care sunt supraponderali ar trebui, de asemenea, să se abțină de la consumul acestei băuturi, potrivit actualno.com.

Comentarii: