NUTRITIE SANATATE

Bea apă cu această legumă pentru a preveni diabetul

Foto: Pinterest.com

Bea apă cu această legumă pentru a preveni diabetul. De regulă, atunci când este diagnosticat diabetul , se prescrie o dietă. Potrivit nutriționistului rus Dr. Igor Pușkov, băuturile joacă un rol special în această dietă. Dar ele sunt importante și pentru reducerea riscului de apariție a bolii menționate.

În special, nutriționistul recomandă, în absența unor contraindicații individuale, să se bea apă în care s-a adăugat suc de castraveți sau câteva felii de legume.

Bea apă cu această legumă pentru a preveni diabetul: Apa cu castravete

„Această legumă conține multe vitamine K și C, precum și potasiu”, explică medicul. „În urmă cu câțiva ani, oamenii de știință de la Școala de Sănătate Publică din Harvard au efectuat un mic studiu în care participanții au înlocuit o porție de 350 ml de apă minerală cu un pahar de apă de castravete. La finalul studiului, s-a dovedit că în acest fel cantitatea de calorii consumate a scăzut cu 125 de calorii. Pe parcursul unui an, acest obicei le-a permis pacienților să piardă până la 7 kilograme de greutate în exces”, spune nutriționistul.

CITEȘTE ȘI: Diabet: aceste legume sunt cele mai rele pentru glicemie

El recomandă adăugarea de lămâie în apă (lămâie proaspătă, nu acid citric sub formă de pudră). Acest fruct conține substanțe care descompun grăsimile; sucul său, diluat cu apă caldă, poate crea un mediu mai acid în stomac, facilitând o digestie mai activă a alimentelor și activarea metabolismului.

Alte două ingrediente benefice care sunt utile de adăugat în apă sunt menta și ghimbirul. „Celebrul nutriționist american Cynthia Sass recomandă o băutură formată din apă și suc de lămâie, castravete și mentă, precum și ghimbir. Astfel de suplimente naturale îmbunătățesc drenajul limfatic, ajută la eliminarea excesului de lichid din organism și stimulează funcționarea intestinelor și a stomacului”, spune doctorul Pușkov.

Nutriționistul amintește că, potrivit statisticilor, principala cauză a bolii de tip 2 menționate este obezitatea.

În plus, alți posibili factori declanșatori sunt:

  • deteriorarea imunității;
  • perturbarea proceselor metabolice;
  • predispoziția genetică;
  • bolile cardiovasculare;
  • utilizarea corticosteroizilor;
  • perturbarea funcției glandelor suprarenale;
  • bolile pancreasului;

Netratată, această boală poate duce la consecințe grave. În primul rând, sistemul imunitar se deteriorează foarte mult, potrivit actualno.com. Prin urmare, în diferite boli, recuperarea durează mult mai mult și apar patologii cronice.

CITEȘTE ȘI: De ce e bine să ne facem acasă apă infuzată cu fructe și legume?

Rănile se vindecă mult mai greu. Sunt afectate și vasele de sânge și țesuturile nervoase. Ateroscleroza se dezvoltă treptat. Posibile leziuni renale și oculare.

O altă complicație este sindromul piciorului diabetic. Această zonă a membrului este considerată locul cel mai vulnerabil pentru diabetici. Modificările patologice pot duce la inflamații, ulcere și necroze. În cazurile avansate, piciorul poate fi amputat.

Comentarii: