REVIEW SANATATE

Beneficiile fiecărui STIL de ÎNOT / VIDEO

Înotul este cel mai bun sport pentru sănătatea articulaţiilor şi a muşchilor, dar avantejele acestuia nu se opresc aici. Practic, orice activitate fizică în apă este mai sănătoasă decât „pe uscat“ susțin specialiştii. Pentru că, spre deosebire de alergare, de exemplu, înotul nu suprasolicită articulaţiile, ci numai musculatura şi, deci ajută realmente la slăbit. Contează însă şi stilul de înot.

Dacă faci două-trei şedinţe de sport în apă pe săptămână pe toată perioada verii, atât corpul, cât şi mintea îşi reintră în formă pentru întregul an. Indiferent că este vorba despre gimnastică în apă, despre aquabike (pedalat în apă), despre yoga acvatică sau, pur şi simplu, despre înot.

De ce este indicat să faci sport în apă

Unul dintre primele avantaje ale înotului şi, în general, ale activităţilor acvatice, este că aceste sporturi nu au un impact negativ asupra articulaţiilor în general şi asupra spatelui în particular. De aceea, înotul este pentru oameni de toate vârstele. De altfel, unele studii au demonstrat că practicarea unei activităţi fizice în apă atenuează durerile date de artrită sau de artroză, ba chiar „întăreşte“ articulaţiile.

De asemenea, înotul ajută la păstrarea sau chiar la îmbunătăţirea sănătăţii osoase în cazul femeilor aflate în perioada fragilă a premenopauzei sau a menopauzei.

Înotul solicită din plin nu doar musculatura, ci şi aparatul respirator şi sistemul cardiovascular. De altfel, înotul este considerat una dintre cele mai eficiente activităţi fizice pentru a favoriza circulaţia venoasă. Prin contractarea şi decontractarea continuă a muşchilor, mişcările în apă sporesc circulaţia şi limitează retenţia de apă. În plus, dacă înoţi frecvent, inima va deveni mai puternică. Nu degeaba se spune că înotul previne bolile cardiovasculare.

Fructele și legumele care îți PROTEJEAZĂ pielea împotriva razelor UV

Între ce ore funcționează cel mai bine organele tale / STUDIU

Noua modalitate de scădere a riscului de INFARCT cu până la 40 %

Evident, fiind o activitate fizică plăcută, care nu ne epuizează ca alergarea, de exemplu, înotul ne eliberează de stres şi de tensiune, lăsând locul stării generale de bine.

Cum este antrenată musculatura prin înot

În apă ne putem lucra întreaga musculatură, fără ca organismul să perceapă mişcările acvatice ca pe nişte agresiuni. Cum flotabilitatea (capacitatea de plutire) organismului uman este de 80%, chiar şi mişcările considerate dificile la sol pot fi executate cu uşurinţă în apă de oricine. De altfel, musculatura este lucrată bine şi pentru că apa opune, totuşi, o rezistenţă mai mare decât aerul, deci nu este nevoie să folosim greutăţi în apă.

Studiile arată că bărbaţii care s-au antrenat conform unui program strict de înot timp de opt săptămâni şi-au crescut cu 23,8% tricepşii. De altfel, înotul ajută la tonifierea fără riscuri a întregii mase musculare, dar mai ales a braţelor, picioarelor şi trunchiului.

Secretul bine ascuns timp de sute de ani a fost devoalat: Brutarii s-au decis să spună adevărul

CE analize TREBUIE să facă o femeie la 20, 30, 40 și 50 de ani

Care sunt alimentele cu carbohidrați ce conțin CELE MAI PUȚINE calorii

Desigur, fiecare stil de înot are particularităţile sale şi antrenează mai bine anumite grupe de muşchi decât pe altele. Dar să vedem care sunt:

Stilul bras (broască)

Cel mai popular, acest stil de înot solicită mai ales bicepşii, pectoralii, muşchii abdominali şi gambele.

Din acest motiv este indicat femeilor care vor să-și tonifice corpul și să scape de inestetica celulită. Urmărește video-ul de mai jos pentru a vedea cum se execută corect mișcările:

Stilul crawl

Stilul Crawl îţi permite să înoţi rapid şi să-ţi tonifiezi, în acelaşi timp, braţele, umerii, picioarele, pieptul şi abdomenul.

De această dată, acesta este recomandat în special bărbaților care doresc să-și ”sculpteze” practic întregul corp. Urmărește video-ul de mai jos pentru a vedea cum se execută corect mișcările:

Înotul pe spate

Evident, acest stil de înot „lucrează“ cu precădere muşchii spatelui.

Cum să îți asiguri SUCCESUL unei partide de sex / SFATURI PENTRU DOAMNE

Cum să-ţi alegi costumul de baie în funcţie de DEFECTELE tale

Care măsline sunt MAI BOGATE ÎN GRĂSIMI, în funcție de culoarea lor

De aceea, este recomandat mai ales persoanelor care au afecţiuni ale spatelui, de tipul cifozelor (cocoaşe). Urmărește video-ul de mai jos pentru a vedea cum se execută corect mișcările:

Stilul fluture

Mişcările ondulatorii ale stilului de înot fluture permit mai ales întărirea muşchilor abdominali. Este, într-adevăr, tehnica cea mai dificilă, dar este şi cea mai eficientă pentru a scăpa de grăsimea inestetică de pe abdomen.

Modele de coafuri care REZISTĂ la caniculă și umiditate

Boala neștiută a sportivilor: Studiul care scoate la iveală un adevăr crunt

Poziţia erotică a săptămânii: The Ascent to Desire

Prin urmare, dacă doriți să scăpați de burtă, acesta este cel mai eficient sport. Urmărește video-ul de mai jos pentru a vedea cum se execută corect mișcările:

Succes! 

Comentarii: