NUTRITIE SANATATE

Beneficiile mai puțin știute ale ceaiului de mentă: Cum ajută stomacul și creierul

healthline.com

Ceaiul din frunze de mentă este nu doar o încântare pentru simțul mirosului, prin aroma sa revigorantă, ci are și proprietăți care îl fac util în diverse probleme de sănătate, îmbunătățind digestia, înlăturând durerile de stomac și reducând anxietatea.

Tratează durerile de stomac

Probabil că ceaiul de mentă este folosit cel mai des atunci când aparea diareea, însă el s-a dovedit eficient pentru multe persoane în cazul durerilor de stomac, reducând inflamația, crampele și indigestia, potrivit clicksanatate.ro.

CITEȘTE ȘI: Ceaiul-medicament natural. Obligatoriu în lupta împotriva gripei şi răcelii

De asemenea, infuzia de mentă stimulează bila, pentru a susține tranzitul intestinal normal și pentru a crește eficiența în procesul de digestie. În plus, menta poate fi folosită și ca adjuvant în tratamentul Helicobacter Pylori, pe lângă tratamentul medicamentos indicat de specialist.

Fierbe 250 ml de apă și adaugă în ea 1 linguriță de frunze uscate de mentă sau o rămurică de mentă proaspătă. După ce dă în clocot din nou, oprește focul și lasă 5 minute să se odihnească, apoi strecoară lichidul și bea-l.

Minimizează stresul

În medicina tradițională, menta era folosită ca antispasmodic și sedativ. Natura sedativă a mentolului ajută la eliberarea stresului și la inducerea unei stări de relaxare. Pe lângă infuzia de mentă care poate fi băută seara, se recomandă și aromaterapia cu ulei esențial de mentă. Într-o lampă de aromaterapie plasată în dormitor, se pun 2 linguri de apă în care se toarnă 3-4 picături de ulei de mentă și se aprinde lampa. Se lasă să ardă cel puțin 20 de minute pentru a se împrăștia parfumul în cameră.

CITEȘTE ȘI: Băutura care face minuni pentru sănătate şi siluetă: De ce trebuie să adaugi bicarbonat de sodiu în ceaiul verde

Reduce răul de mișcare

Dacă o plimbare cu mașina, trenul sau alt mijloc de transport îți dă stări neplăcute, ceaiul de mentă te poate ajuta să scapi de amețeală și de senzația de greață. Bea un ceai de mentă cu un sfert de oră înainte de a pleca de acasă pentru a preîntâmpina neplăcerile.

Ajută la pierderea în greutate

Un studiu recent a dovedit că menta este eficientă în amestecurile de ceaiuri preparate pentru persoanele care vor să slăbească. Cercetarea sugerează că aroma

Comentarii: