REVIEW

Berea e bună vara, după un grătar, dar știați de ce o iubesc femeile? Noi vă spunem de ce gospodinele o consideră o comoară

thesooper.it

Bărbații o preferă blondă sau brună. La draft, la doză sau în sticlă. Și de regulă, rece, de la frigider. Iar când sfârâie grătarul și mai este și cald afară, se fac adevărate rezerve de bere prin beciuri sau cămări.

Ce nu știați însă e că rămâne doar folclor imaginea cu femeia care are coșmaruri cu ”blondele” cu care bărbatul ei se distrează. Nimic mai fals pentru că experții vin și ne spun că gospodinele adoră berea, care e un ajutor de nădejde pentru treburile casnice.

 

Citește și: CAFEAUA se păstrează sau nu în frigider?

 

Berea, bună la curățenia generală în casă

Dacă ați scăpat cafea pe canapea sau pe covor, nu intrați în panică. Fuga repede la frigider și atacați dozele de bere. Trebuie să turnați câteva picături direct pe pată, apoi ştergeți cu o lavetă curată. Bulele din bere ajută la ridicarea murdăriei din interiorul ţesăturii spre suprafaţă.

Berea îndepărtează și petele de pe mobila de lemn, care pot fi şi ele şterse cu o cârpă înmuiată în lichidul auriu. Berea dă chiar un luciu aparte mobilei, fiind recomandat în special pentru lemnul vechi. De asemenea, licoarea poate fi utilizată ca produs de curăţare pe obiecte de cupru, restabilind strălucirea fără a provoca daune. Îndepărtează şi rugina de pe obiectele de metal, spre exemplu de pe şuruburile înţepenite. Asta datorită acidităţii sale.

 

Multifuncțională în bucătărie

În bucătărie, berea poate fi folosită cu succes să curățați cuptorul sau grătarul. Ba chiar este o alternativă minunată. Dar berea este și mai bine întrebuințată dacă o veți folosi ca să marinați fripturile. Vă spun din experiență că dă o aromă deosebită și o puteți folosi cu încredere în loc de vin. În plus, merge și cu carnea de porc și cu cea de vită și chiar și peste fructele de mare.

De asemenea, puţină bere adăugată în timp ce preparați mixtura pentru pane va da o savoare particulară și deosebită. Și încă un pont: turnați puțină bere și la clătite, în loc de lapte: vor ieşi mai pufoase.

 

Beneficii cosmetice

Tratamentele cu bere sunt tot mai apreciate,  pentru efectele miraculoase ale drojdiei care catifelează pielea. ,Mai puteți să vă răsfățați cu puțină bere în apa din cadă sau să stați cu picioarele într-un vas cu apă şi bere, pentru înmuierea călcâielor.

Se știe și că părul devine mai mătăsos dacă, după şamponare, îl clătiți cu o cană de bere. Lăsați apoi câteva minute ca să acționeze și clătiți cu balsam ca să eliminați mirosul de alcool.

 

Citește și: ATENŢIE! Când trebuie să te FEREŞTI de lavandă, în ciuda zecilor de beneficii ale plantei

 

Ajutor de grădinar

Un specialist în gradinărit recomandă folosirea berii la revigorarea petelor arse de gazon. Zaharurile fermentate din bere stimulează creşterea plantei şi distrug dăunătorii. Berea poate fi folosită ca îngrăşământ şi pentru alte plante, substanţele nutritive din drojdia de bere accelerând dezvoltarea lor.

Așa că dacă după o masă copioasă, v-a mai rămas puțină bere, n-o irosiți aruncând-o la gunoi. Mai bine udați grădina și stropiți plantele.

 

Comentarii: