SANATATE

Bicarbonatul de sodiu face minuni – Cum te scapă de problema picioarelor umflate

medicalnewstoday.com

Fie că sunt cauzate de sarcină sau de un loc de muncă epuizant, picioarele umflate reprezintă un coșmar pentru orice femeie și nici măcar nu ne referim la factorul estetic. Dacă ți-am spune însă că există un remediu și e mai aproape decât crezi? Un erou în nenumărate privințe, bicarbonatul de sodiu pentru picioare umflate reprezintă salvarea la care multe femei nici măcar nu mai sperau.

Descoperă în rândurile de mai jos cum să folosești bicarbonatul de sodiu pentru picioare umflate, dar și care sunt alte întrebuințări ale acestei substanțe chimice magice. Află tot ce trebuie să știi despre atât de popularul bicarbonat de sodiu!

Bicarbonat de sodiu pentru picioare umflate

Caracteristice mai ales perioadei de sarcină, picioarele umflate au la bază retenția de fluide din această zonă. Fie că vorbim despre purtarea unor pantofi care nu ți se potrivesc, despre dragostea mult prea fierbinte pentru tocuri, inflamații, obezitate, sarcină, sedentarism sau accidente sportive, cauzele picioarelor umflate sunt atât de numeroase.

Revitalizant, antiseptic și antiinflamator, bicarbonatul de sodiu pentru picioarele umflate este un vis transformat în realitate. Îmbunătățind circulația, acest ingredient produce o relaxare profundă și îmbunătățește și aspectul pielii. Tot ce trebuie să faci este să adaugi câteva lingurițe de bicarbonat în apă caldă și să te așezi apoi la serialul preferat sau să asculți muzică. Vei vedea cum starea de disconfort dispare ca prin magie.

CITEȘTE ȘI: Dureri de picioare: Semnalează o boală cronică sau ceva trecător? La ce să fii atent

Dar există și alte efecte pozitive wow pe care le deține miraculosul bicarbonat de sodiu pentru picioare. Astfel, substanța chimică exfoliază, neutralizează pH-ul transpirației și elimină bacteriile de la suprafața pielii tale. Nu sunt vești fenomenale?

Tratament cu bicarbonat de sodiu pentru picioare umflate

Dacă dorești să intensifici efectele pe care le are bicarbonatul de sodiu pentru picioarele umflate, adaugă apă de orez! Nu trebuie decât să pui deoparte apa în care ai fiert orezul și să o folosești apoi pe post de oază de relaxare pentru picioare. Astfel, bicarbonatul de sodiu are efect antiinflamator, iar apa de orez reduce retenția de fluide, împreună îmbunătățind circulația și diminuând umflarea picioarelor.

Adaugă în apa în care te speli părți egale de apă de orez și de bicarbonat de sodiu sau prepară o pastă din cele două ingrediente și aplic-o pe regiunile afectate. Vei simți imediat rezultatele pozitive!

Remedii naturiste pentru picioare umflate
Nu îți recomandăm numai bicarbonat de sodiu pentru picioare umflate: există și alte ingrediente care te pot ajuta nespus.

Iată ce idei de remedii naturiste pentru picioare umflate am adunat!

Apă caldă, apă rece

Replicând ideea dușurilor scoțiene pentru băile de picioare vei reuși să alini senzația de umflare. Înmoaie picioarele timp de 10 minute în apă fierbinte (la limita suportabilității) și alternează apoi cu apă rece pentru 10 minute. La final, scufundă picioarele în apă caldă pentru încă 5 minute. Diferențele de temperatură vor contribui la contractarea și la dilatarea vaselor de sânge, ceea ce ameliorează circulația și ușurează senzația de picioare umflate.

Sare amară (sare Epsom)

La fel de utilă precum bicarbonatul de sodiu pentru picioare umflate, sarea Epsom sau sarea amară conține sulfat de magneziu care, odată dizolvat în apă, reduce durerea și umflarea și relaxează corpul, îmbunătățind astfel circulația.

CITEȘTE ȘI: Picioare umflate și durere la fiecare pas? De ce boli ar putea fi vorba și cum pot fi combătute

Castraveți

Având proprietăți calmante și hidratante, antioxidante și antiinflamatorii, castraveții elimină lichidele reținute în exces și contribuie la reducerea umflăturilor. Poți tăia felii de castraveți și le poți aplica pe regiunile afectate sau poți stoarce sucul și tampona apoi zonele dureroase.

Scorțișoara și prietenii ei

Mixează scorțișoară, suc de lămâie, lapte și ulei de măsline în părți egale și aplică pasta pe regiunile inflamate. Lasă să acționeze peste noapte și te vei trezi cu picioare odihnite și frumoase grație proprietăților antiinflamatoare și hrănitoare.

Apă cu lămâie

Poți trata și intern problema umflării picioarelor, începându-ți ziua cu un pahar cu apă cu lămâie. Astfel detoxifici corpul și elimini lichidele în exces.

 

Comentarii: