NUTRITIE

Biscuiți fragezi cu unt: Delicioși si simplu de făcut/ REȚETĂ

Biscuiți fragezi cu unt: Delicioși si simplu de făcut/ REȚETĂ. Biscuiții fragezi cu unt sunt acea gustare care poate fi servită cu orice ocazie, fie că ne dorim un desert lângă cafea, fie serviți pe masă musafirilor sau chiar după o masă copioasă, când simțim nevoia să servim ceva dulce.

Sunt foarte ușor de făcut acasă și nu necesită alimente greu de găsit, iar dacă doriți să le oferiți un aspect de sărbătoare e foarte simplu să decupați un fondant deasupra sau să faceți o glazură din albuș de ou cu zahăr pudră.

CITEȘTE ȘI: Gustarea de dimineață de la cafea- biscuiți Linzer

Biscuiți fragezi cu unt

Ingrediente:

  • 1 ou
  • 100 g unt rece
  • 250 g făină
  • 25 g amidon
  • 75 g zahăr
  • 30 g smântână grasă
  • vanilie
  • 5 g praf de copt
  • un praf de sare

Mod de preparare:

Toate ingredientele uscate le punem într-un bol și le amestecăm cu o lingură.

Tăiem apoi untul cubulețe și îl punem peste ingredientele de mai sus, apoi adăugăm oul și smântâna și frământăm un aluat care nu se lipește de mâini.

CITEȘTE ȘI: Fursecuri cu fistic, un deliciu în orice sezon

Lăsăm aluatul pentru 10 minute la frigider, apoi îl întindem și decupăm formele dorite.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 170 °C pentru aproximativ 10 minute.

După ce biscuiții se răcesc, îi pudrăm deasupra cu zahăr pudră.

Comentarii: