LIFESTYLE SANATATE

Blestemul „câinilor”! După Hâldan şi Eckeng, Dinamo era să mai asiste la o altă tragedie: antrenorul Eugen Neagoe era să moară pe bancă! Ce scrie pe fişa medicală!

sursa: gsp

Minutul 25 al meciului Dinamo-Craiova. Pe banca lui Dinamo lumea începe să se agite. O agitaţie care începe să-ţi transmită, indiferent cu cine ţine ţii, fiori reci pe şira spinării. Urmează imagini cu un puternic impact emoţional, care ar trebui interzise totuşi de CNA: Eugen Neagoe, „principalul” dinamovist, se zvârcoleşte.

Antrenorul oltean al dinamoviştilor este pus pe targă, iar pe feţele tuturor se văd panica, îngrijorarea, disperarea. Cu câteva minute înainte, Neagoe îi ceruse medicului Bătineanu apă cu lămâie pentru că îi era rău. Apoi a intrat în fibrilaţii.

Nu ştiu voi, dar eu când am văzut şi am înţeles ce se întâmplă, mi-am amintit despre Cătălin Hâldan la Olteniţa. Şi despre Patrick Eckeng, de la moartea căruia nu a trecut chiar atât de mult timp… Dumnezeule, să fie acest club chiar aşa, blestemat? În tot acest amalgam de stări şi de gânduri neplăcute, tribunele îşi arată umanitatea. Pe care, îmi pare rău să o spun, nu o au. Dinamoviştii găsesc de cuviinţă să-l înjure pe Negoiţă, iar oltenii cântă. Atât pot, atât fac. Oricum, nimeni nu cred că-i bagă în seamă.

Citeşte şi: Avertisment dur al medicilor: Indiciile care ne spun că muncim prea mult şi efectele grave ale acestora

 

Salvat de medicii de pe ambulanţă

După 15 minute, Eugen Neagoe la Floreasca. Este resuscitat pe drum şi e stabil. „A avut noroc că au fost medici pricepuţi pe ambulanţă”, spun oamenii de la Urgenţă. Şi chiar aşa pare să fie. Pentru că între timp, Neagoe şi-a revenit, vorbeşte şi se odihneşte. Familia este la el, au venit să-l vadă şi foştii colaboratori de la Craiova şi oameni din staff-ul lui Dinamo.

Dar lui Geană i-a trecut glonţul pe la ureche. Da, da, putea să moară. Gazeta Sporturilor spune că fişa medicală apare diagnosticul de fibrilaţie ventriculară. Cam ceea ce spunea, privind imaginile, şi jurnalistul Dorin Chioţea, medic la bază, pe pagina lui de Facebook, imediat după teribilul moment.

După ce pacientul e salvat, mintea se pune în mişcare. Şi vorba lui Dan Udrea, cronicarul meciului, în ce ţară trăim? Pare că nu am învăţat nimic, în fotbalul românesc nu am învăţat nimic din dramele astea. Arbitrul Kovacs a dat drumul la joc, după un asemenea şoc. Cât despre fanii care l-au înjurat pe Neagoe din primul minut când a pus piciorul la Dinamo, ce mai e de spus? Bravo, Dan Udrea, citiţi-l pe gsp.ro că zice perfect!

Citeşte şi: BOALA SECOLULUI! Ce trebuie să faci dacă te confrunți cu această afecțiune

 

Fibrilaţia ventriculară poate fi fatală!

Surse medicale susţin că Neagoe este sfătuit să ia o pauză de la fotbal cam jumătate de an. Ultraşii dinamovişti şi-aşa îl voiau plecat, deci n-ar fi rău pentru antrenor să aibă mult mai multă grijă de sănătatea lui. Să renunţe la stresul generat de fotbal o vreme, dar şi la nenumăratele cafele şi cele două pachete de ţigări pe care le-ar fuma pe zi. Cu inima nu e de glumit!

Cât despre diagnostic, portalul sfatulmedicului.ro ne arată că „Fibrilația ventriculară reprezintă o tulburare foarte gravă a ritmului normal al inimii, care pune probleme vitale.

Boala se caracterizează prin absența coordonării contracției fibrelor miocardice ventriculare. În fibrilația ventriculară miocardul nu se mișcă uniform, într-o mișcare unică care să imprime coloanei de sânge direcție și viteză, ci mai degraba tremură.

Dacă această tulburare de ritm (aritmie) se menține mai mult de câteva minute, pacientul poate muri deoarece circulația sangvină devine incapabilă să asigure nevoile de oxigen ale organismului. Specialiștii descriu această tulburare ca o activitate segmentată, haotică și asincronă a inimii. Fibrilația ventriculară este o urgență medicală!”.

Comentarii: