REVIEW

‘Bombe’ cu bacterii – Cele mai murdare obiecte din bucătărie, care te pot îmbolnăvi

Foto: Pinterest.com

Nu există bucătărie fără cel puţin două rânduri de borcane: ierburi aromatice, condimente, fasole, orez şi altele – util, practic şi la îndemână.

Borcanele cu mirodenii

Potrivit unui studiu realizat de Rutgers School of Environmental and Biological Sciences şi de oamenii de ştiinţă de la Universitatea de Stat din Carolina de Nord, borcanele cu mirodenii pot fi foarte periculoase pentru sănătatea tuturor celor din gospodărie.

CITEȘTE ȘI: Trucuri în bucătărie: Cum să cureţi uşor şi eficient chiuveta

Salmoneloza

Borcanele în cauză pot acumula pe suprafaţa lor microorganisme care provoacă salmoneloza. Experţii care au efectuat un experiment au constatat că aproximativ 48% dintre borcanele care conţineau condimente şi care au fost lăsate mult timp la îndemână fără a fi curăţate au fost infectate cu bacteriofagi. Aceste microorganisme se pot concentra şi pe suprafaţa tocătoarelor, precum şi în coşurile de gunoi.

CITEȘTE ȘI: Șorțul de bucătărie, mai mult decât o protecție a hainelor: Cum te ajută să nu te îmbolnăvești

Cea mai bună modalitate de a evita riscul de infecţie este de a manevra corect alimentele pe care le folosim şi de a menţinem igiena mâinilor, de fiecare dată când mâncăm şi gătim.

Comentarii: