LIFESTYLE

BUCUREȘTI/ Ce facem în weekend-ul acesta?

10-12 Martie: Bucharest Pet Exhibition 2017 / Romexpo

Timp de trei zile, la Romexpo vom putea admira cele mai interesante şi frumoase specii de animale, de la câini, pisici până la peşti şi reptile.

În plus, vom găsi acolo şi furnizori de hrană şi accesorii pentru animale, precum şi experţi în domeniu.

Vor fi şi competiţii şi demonstraţii de dresaj, totul pentru a oferi o experienţă completă iubitorilor de animale. Costul unui bilet de acces este 10 lei. Detalii aici.

7 Martie – 2 Aprilie: Food Truck Festival Spring Edition

După succesul primelor două ediţii, caravana Food Truck revine cu cele mai apreciate şi savuroase propuneri de street food în parcarea Promenada Mall (intrarea dinspre Barbu Văcărescu, cât şi cea dinspre Calea Floreasca). Acestea vor fi invadate de cele mai aromate miresme şi gusturi, fiind a treia oprire a evenimentului care a bucurat mii de oameni anul trecut.

Unsprezece food truck-uri şi van-uri cu unele dintre cele mai apreciate şi delicioase propuneri de street food vor staţiona timp de 4 săptămâni, de marţi până duminică între 11:00-20:00 (lunea fiind închis). Vom găsi acolo pizza, burgeri, frigărui, quesadilla, hot dogs, paella, tortilla, clătite dulci sau sărate, waffles şi cafea, sandwichuri calde apetisante şi multe alte bunătăţi. Detalii aici

10 – 11 Martie:  Dance Masters Open / Sala Polivalentă

În weekend, la Sala Polivalentă se dansează. Timp de 3 zile competiţii de dans de toate genurile se vor desfăşura pe ringul de peste 440 de mp. Maratonul dansant se va desfășura în fiecare dintre cele 3 zile începând cu 9.30 până spre noapte.

Preţul unui bilet este de 30 de lei şi pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Sălii Polivalente. Detalii aici.

11-12 Martie: Ozosep / Grădina Verona

În Grădina Verona avem din nou parte de târg de produse naturale, de calitate, aduse de mici producători din Harghita și împrejurimi.

Ateliere de creație pentru copii, muzică bună, gulaș și Sekler Hot Dog, toate servite într-o atmosferă frumoasă și primitoare. Accesul este gratuit. Detalii aici.

Martie: Românce Temerare

În luna Martie, Asociatia Cultour își propune să celebreze, într-un mod total diferit, femeile reprezentative din istoria Bucureștiului.  Întâlnirea de diminică începe la ora 11.00, în Piața Universității, la Statuia lui Mihai Viteazul, de unde pornim, la pas, pe străduțele pline de povești ale româncelor care au modelat istoria orașului. Vom descoperi parcursul extraordinar pe care l-au avut figurile feminine iconice ale Bucureștiului și vom învăța împreună povești emoționante și dureroase prin care au trecut.

Traseul pietonal se va termina la sediul Bibliotecii Metropolitane – secția pentru copii și tineret “Ion Creangă”, cu expoziția „Românce Temerare – poveștile femeilor care ne-au marcat istoria de la 1800 până în prezent”. Deschiderea evenimentului va avea loc la ora 13.00. Participarea este gratuită. Detalii aici.

11-12 Martie: “Peter Pan“, “Cu Nino prin lume“, “Punguța cu doi bani” şi “Trei frați gemeni venețieni” la OCC

În weekend Opera Comică pentru Copii ne aşteaptă cu un program foarte generos:

“Peter Pan” se joacă în Sala Mare sâmbătă de la 13.00 şi de la 17.00 şi duminică de la 11.00. Este potrivită pentru copii cu vârste de la 3 ani, fiind una dintre cele mai frumoase poveşti despre copilărie și despre curajul pe care ți-l dă o inimă curată. Un spectacol care aduce pe scenă „Țara de nicăieri” și care ne îndeamnă să descoperim bucuria și speranța cu care vin copiii în viața oamenilor mari. Preţul biletelor este între 15 şi 25 de lei.

“Nino Arlechino”, care se joacă sâmbătă de la 10.00 în Salonul Mozart, este potrivit pentru copii cu vârste de la 3 ani. Nino și-a dorit dintotdeauna să viziteze cele mai frumoase orașe europene, doar că nu avea cu cine, așa că i-a venit o idee năstrușnică, să călătorească împreună cu copiii care alege să vină la Opera Comică pentru Copii. Preţul unui bilet este de 15 lei, preţ în care intră şi un al doilea bilet gratuit, conform ofertei valabile pentru spectacolele care au loc în Salonul Mozart al OCC.

“Punguța cu doi bani” se joacă dumincă de la ora 10 şi de la 12.30 în Sala UnderGrant şi este potrivită pentru copii cu vârste de la 3 ani. Este una dintre cele 3 poveşti prin care Opera Comică pentru Copii celebrează 180 de ani de la nașterea marelui povestitor Ion Creangă.

“Trei frați gemeni venețieni” este un spectacol organizat sâmbătă de la 19.00 în Sala UnderGrant, potrivit pentru copii cu vârste de la 7 ani. Este schema clasică de comedie italiană, îmbrăcată într-o haină modernă, beneficiind de aportul unei excelente trupe tinere. Reţeta sigură pentru o oră şi jumătate de râs fără întrerupere.

Biletele costă 15 lei. Detalii aici.

11-12 Martie / ora 11.00 – Atelierele Cunoaşterii – Orașelul cunoașterii

În weekenduri, Orăşelul Cunoaşterii îi aşteaptă pe cei mici cu ateliere numai bune de descoperit şi înţeles mai bine lumea. Atelierele durează 1 oră şi se adresează copiilor cu vârstă de minim 4 ani. Participarea se face prin înscriere telefonică la 0723 390 449 sau prin email la contact@oraselulcunoasterii.ro. Costul unui bilet este 30 ron. Tema atelierului de sâmbătă este construcţia unor căsuţe pentru păsărele, iar tema pentru duminică este hârtia modelată prin tehnici de quiling şi origami. Detalii aici.

8-12 Martie: Festivalul Mucenicilor/ Parcul Național

Anul acesta, în Parcul Naţional, gospodinele din Botoşani, vor frământă de zor la aluat şi vor realiza pentru prima dată mucenici în chip de om cu dimensiuni reale. Aceştia vor putea fi admiraţi iar mai târziu devoraţi. Tot iscusitele bucovinence vor pregăti pe loc, chiar sub ochii trecătorilor nu mai puţin de 10.000 de mucenici moldoveneşti tradiţionali, copţi şi tăvăliţi prin miere şi miez de nucă, bineînţeles acompaniaţi de tradiţionalele 40 de paharele de vin, aşa cum cere tradiţia.

Un alt record va fi bătut şi în ceea ce priveşte mucenicii munteneşti. Vor fierbe nu mai puţin de 1000 de litrii de mucenici munteneşti aromatizaţi cu scorţişoară, lămâie şi multă dibăcie şi migală. Detalii aici.

 

 

11 Martie / orele 16-18: Yoga in the park / Parcul Izvor

Când a fost ultima oară când te-ai relaxat făcând mişcare în natură? Ai ocazia să o faci gratuit sâmbătă 11 martie, ora 17:00 în Parcul Izvor, intrarea dinspre metrou. Dacă nu dispui de o salteluţă poţi aduce păturică preferată sau iarbă moale va fi gata să îţi mângâie tălpile. Copii, părinţi, bunici, căţei sau pisici-oricine este binevenit. Detalii aici.

_ _ _

Pentru programul evenimentelor organizate de muzeele bucureștene, precum și de alte instituții de cultură, puteți găsi mai multe detali aici.

Comentarii: