REVIEW

Ai călcat toată viaţa GREŞIT hainele! Trucuri pentru a le călca corect şi rapid

Călcatul hainelor este pentru tine o corvoadă? Află că, dacă ştii cum să le calci corect, totul devine floare la ureche. Iată mai jos câteva sfaturi şi trucuri pentru haine impecabile, fără nici o cută!

1. Rufele spălate se întind imediat la uscat

Imediat după ce sunt spălate, rufele trebuie întinse la balcon. Dacă le laşi în cuvă, hainele vor rămâne şifonate. Potrivit click.ro, rufele trebuie întinse la uscat când sunt ude, pentru ca greutatea lor să întindă materialul.

2. Economiseşte timp

Pune pe masa de călcat o folie de aluminiu şi acoper-o cu un alt material textil curat. Apoi, poţi întinde rufele pentru călcat. Folia de aluminiu va reflecta căldura, iar rufele se vor călca pe ambele feţe.

CITEȘTE ȘI: Oamenii de știință au descoperit: Când și de ce trag femeile mai multe vânturi decât bărbații

3. Calcă rufele ude

Materialele dificile care se şifonează foarte repede se calcă în timp ce sunt umede. Nu aştepta să se usuce de tot căci va trebui să foloseşti apă şi aburi din abundenţă pentru a le întinde.

4. Gulerul se calcă pe dos

Pentru a nu se încreţi, gulerele cămăşilor trebuie călcate mai întâi pe dos, de la exterior spre interior. Astfel, vei evita formarea acelor mici încreţituri în materialul textil care se observă la colţuri.

5. Atentie la pliuri

Când calci o fustă care are pliuri, prinde-le cu agrafe de păr sau cârlige de rufe. Acestea îşi vor păstra forma şi nu se vor şifona. Nu va trebui să iei treaba de la capăt.

CITEȘTE ȘI: Verdictul psihologilor: Oamenii cei mai proști cred despre ei înșiși că sunt cei mai deștepți

6. Evită linia tivului

Pentru ca urmele tivurilor să nu se imprime pe faţa materialului, calcă haina pe dos până unde începe cusătura acestuia. Evit-o şi calcă dincolo de ea.

7. Atenţie la nasturi şi fermoare

Calcă printre nasturi, nu peste! Fiind din plastic, aceştia se pot topi. Vei strica şi fierul de călcat, şi cămaşa. Fermoarul, capsele dar şi alte piese din metal pot zgâria talpa fierului de călcat.

Comentarii: