LIFESTYLE

Campioana cu 15 titluri naționale, de meserie nutriționist, e antrenată de mama ei!

La 27 de ani, Anamaria Nesteriuc nu își vede viața fără atletism, sportul pe care îl practică de la 12 ani, datorită mamei sale, care îi este și antrenoare.

„Mi-am petrecut copilăria pe stadion, pe vremea aceea, părinții mei erau amândoi antrenori de atletism și neavând cu cine să mă lase acasă mă luau cu ei pe stadion”, povestește campioana.

Până acum, Ana are 15 titluri de campioană națională în sală și în aer liber, în probele de 60 m garduri și 100 m garduri și este de două ori campioană balcanică în proba de 60 m garduri.

Mama sportivei, Doinița Nesteriuc, fostă atletă în proba de garduri, își pregătește fata încă de când aceasta a pășit în lumea atletismului.

„Era în cărucior, eram în Cluj-Napoca, atunci a auzit primul pocnet de pistol i-am pus degetele la urechi să nu se sperie, deja la al treilea s-a obișnuit”, mărturisește Doinița Nesteriuc.

CITEȘTE ȘI: Abia acum s-a aflat: Cum a apărut și ce înseamnă ‘sfertul academic’

Atleta se ocupă de meniurile mamei

Pe lângă atletism, Ana mai are și o altă pasiune. De un an este nutriționist la o clinică din Cluj-Napoca.

 „Eu mă ocup bineînțeles și de partea alimentară și lucrez cu o clinică, îmi fac programul ca să pot merge și la antrenamente”, explică Ana. Mama are cel mai mult de „suferit„ din pricina noului job al fetei sale.

 „M-a omorât și acasă, stă numai cu ochii pe mine, „ai grijă ce combinații faci, nu pune uleiul acesta, nu face aia…”. E pasiunea ei. Inițial, a vrut să facă farmacie, după care a descoperit această specializare tot în cadrul facultății de farmacie”, mai spun mama și antrenoarea Anei.

 

 

Comentarii: