LIFESTYLE

Nelu Ploieșteanu, înmormântat după protocolul Covid! Familia l-a sunat pe Orban

Familia regretatului cântăreț s-a străduit din răsputeri ca Nelu Ploieșteanu să aibă parte de o înmormântare creștinească. Au încercat orice fetele artistului: l-au sunat chiar și pe Ludovic Orban, doar că fostul premier nu le-a răspuns la telefon ca să le ajute cu o derogare, așa că Nelu Ploieșteanu a fost condus pe ultimul drum după protocolul Covid. Doar 16 persoane au asistat la înmormântare.

Vremea a fost mohorâtă, cum s-ar spune în popor, celebrului lăutar i-a părut rău că s-a dus. Sau poate i-a părut mai rău de suferința fiicelor lui, care cu greu s-au împăcat cu situația. Au ridicat de la INML sicriul sigilat, în care se afla trupul neînsuflețit al artistului, dezbrăcat și băgat într-un sac.

Un tabloul cu chipul lui Nelu Ploieșteanu și o coroană imensă de trandafiri roșii au fost puse pe mașina mortuară. Fetele cântărețului nu s-au dezlipit nicio secundă de tatăl lor. Au plâns în hohote și au strigat de disperare, la fel și soția lui Ploieșteanu, înnebunită de durere.

CITEȘTE ȘI: Inflamația cronică, cauza a 8 din 10 boli cu rata de mortalitate cea mai mare

Covor roșu și muzica sa, pe fundal

În drumul spre Cimitirul Străulești, unde Nelu Ploieșteanu își va dormi somnul de veci, alături de fiul său, Mihăiță, mașina mortuară s-a oprit timp de 30 de minute în fața casei artistului pentru o slujbă de pomenire.

La ceremonia de la cimitir, sicriul a fost cărat spre locul de veci de bărbați îmbrăcați în combinezoane. Artistului i-a fost întins covor roșu și i-a fost pusă muzica sa pe fundal. Nu au participat decît 16 persoane, singurul artist prezent fiind Nicu Gigantu, care este cumătrul lui Nelu Ploieșteanu.

„E trist! Inițial, nu au vrut să ne lase să trecem deloc pe acasă. Am mai făcut oprire în fața unei biserici, acolo unde a avut loc slujba pentru Mihăiță. Nu l-am văzut decât pe Nici Gigantu aici”, a declarat Mara Bănică, prezentă la înmormântare.

 

 

 

Comentarii: