LIFESTYLE

Campioana mondială la bob vrea o medalie olimpică pentru România la atletism!

Florentina Iușco este medaliată cu bronz la Campionatele Europene de Sală la săritura în lungime și calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo în aceeași probă, dar are în palmares și un titlu mondial de tineret…la bob, obținut în 2018. Săritura în lungime rămâne însă marea dragoste a atletei în vârstă de 23 de ani.

Am început cu înălțimea. După ce am mai crescut, am trecut la lungime, triplusalt, 100m, la un concurs le făceam pe toate. Bob am facut un an și am câștigat Campionatul Mondial. Dar atletismul îmi place mai mult”, spune Florentina Iușco, medaliată cu bronz la CE de sală la săritura în lungime.

Citeşte şi: Sentimentul de déjà-vu – experienţa ciudată pe care încearcă să o deslușească oamenii de ştiinţă / VIDEO

Planuri cu bătaie lungă: să facă… triplusalt

Campioană națională la săritura în lungime, Iușco va participa la Campionatele Bacanice de Sală de la Istanbul. Principalul obiectiv al anului îl reprezintă Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde atleta țintește o medalie. „Obiectivul ar fi să îmi fac un record personal, aș fi mulțumită cu asta. Mă gândesc nu doar la o finală, ci la o medalie”, mărturiseşte Florentina Iușco.

Atleta are planuri mari pentru ediția din 2024 a Jocurilor Olimpice. În 2013 a fost campioană mondială de cadete în probele de lungime și triplusalt. „Aș vrea să mai încerc triplusaltul, pentru că mi-a plăcut foarte mult și am avut rezultate foarte bune. E posibil ca la Jocurile Olimpice din 2024 să mă vedeți și la triplusalt și la lungime”, mai spune sportiva care a adus României o medalie de bronz la Campionatele Europen în sală, la săritura în lungime.

Comentarii: