SANATATE

Cancerele umane sunt pline de ciuperci – Descoperirea surprinzătoare care arată șansele de supraviețuire ale pacienților

s3-ap-southeast-2.amazonaws.com

Două noi studii au descoperit că formele de cancer uman pot adăposti ciuperci și că aceste ciuperci pot juca un rol în modul în care evoluează tumorile. Rezultatele celor două cercetări au fost publicate în revista „Cell” și sunt printre primele care încearcă să creeze o hartă aproximativă a microbiomului fungic al cancerelor, transmite Rador.

Cantități mici de ciuperci

Primul studiu reprezintă munca cercetătorilor de la Facultatea de Medicină a Universităţii din California – San Diego, precum și de la Institutul de Știință Weizmann din Israel. După ce au investigat 17.000 de probe de sânge și țesut prelevate de la pacienții cu cancer, ei au descoperit cantități mici de ciuperci în 35 de tipuri diferite de cancer.

CITEȘTE ȘI: Avertismentul medicilor oncologi: Suplimentele alimentare luate fără motiv cresc riscul de cancer

„Existența ciupercilor în majoritatea cancerelor umane este atât surprinzătoare, cât și așteptată”, a spus Rob Knight, autorul studiului. „Este surprinzător pentru că nu știm cum pot pătrunde ciupercile în tumori în întregul corp. Dar este de așteptat și pentru că acest lucru se potrivește cu tiparul microbiomilor sănătoși din tot corpul, inclusiv intestinul, gura și pielea, unde bacteriile și ciupercile interacționează ca parte a unei comunităţi complexe”, a adăugat el.

Ciupercile Blastomyce

Celălalt studiu a fost condus de cercetători de la Universitatea Duke și Cornell. Ei au descoperit că unele tipuri de cancer erau mai susceptibile de a adăposti anumite ciuperci decât altele. Astfel, în tumorile cancerului pulmonar, de exemplu, ciupercile Blastomyces sunt mai frecvente. În schimb, ciupercile Candida au fost mai frecvente în cancerele gastrointestinale. În plus, cu cât prezența acestora este mai mare, cu atât probabilitatea de supraviețuire a pacientului este mai mică.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE: Obiceiul nociv de care să te ferești – Duce la cancer de colon

„Descoperirea faptului că ciupercile sunt prezente în mod obișnuit în tumorile umane ar trebui să ne determine să le explorăm mai bine efectele potențiale și să reexaminăm aproape tot ceea ce știm despre cancer printr-o ‘lentilă cu microbiom'”, a spus Ravid Straussman, cercetător principal la Institutul de Științe Weizmann.

Comentarii: