NUTRITIE SANATATE

Când să NU bei ceai: Cum este afectat metabolismul

Foto: Pinterest.com

Când să NU bei ceai: Cum este afectat metabolismul. Mulți oameni au obiceiul de a bea ceai după o masă copioasă. Dar acest obicei este dăunător pentru sănătate.

Când să NU bei ceai: Cum este afectat metabolismul

Nutriționistul Marina Sorokina consideră că astfel de obiceiuri nu numai că sunt dăunătoare, dar și periculoase – pentru sănătate și pentru siluetă.

„Faptul este că, după ce ați terminat de mâncat, trebuie să dați timp stomacului să înceapă să lucreze pe deplin. Dacă adăugați apă la mâncarea din el, metabolismul dumneavoastră va încetini semnificativ”, explică expertul.

CITEȘTE ȘI: Ceaiul care poate înlocui cafeaua dacă suferi de hipertensiune

„În plus, din cauza abundenței de tanin din ceai, organismul va fi mai puțin capabil să absoarbă nutrienții benefici. În principal magneziu și fier. Dacă ați băut mult timp ceai împreună cu mâncarea, atunci nu este surprinzător că aveți hemoglobina scăzută”, a mai spus medicul.

„O altă problemă care îi așteaptă pe toți iubitorii acestei băuturi este obezitatea. Da, da, ați citit bine! Cei mai mulți oameni beau ceai cu 2-3 linguri de zahăr într-un pahar, iar băutura este întotdeauna completată de biscuiți, prăjituri, bomboane și alte dulciuri”, adaugă doctorul Sorokina.

Așadar, dacă vrei să ai un corp subțire și o sănătate bună, fă o pauză între mese și ceai. Timp de cel puțin o jumătate de oră.

Dacă este consumată corect, o băutură fierbinte din plante are o mulțime de beneficii. Efectul benefic se manifestă astfel:

  • stimulează memoria și activitatea creierului, conferă vitalitate;
  • activează metabolismul;
  • îmbunătățește activitatea inimii, a organelor digestive și a sistemului circulator;
  • crește rezistența smalțului dentar la carii;
  • reduce riscul de cancer;
  • încetinește procesul de îmbătrânire;
  • reduce riscul de hipertensiune, ateroscleroză și cheaguri de sânge;
  • face articulațiile mai mobile; reduce greutatea; îmbunătățește starea pielii;
  • are un efect pozitiv asupra vederii; previne diverse infecții bacteriene: dureri de gât, stomatită, tulburări intestinale;
  • favorizează eliminarea toxinelor, neutralizează produsele de degradare a proteinelor.

Băutura caldă conține vitamine: C – conținutul său în frunzele proaspete de ceai este de 4 ori mai mare decât în lămâie sau portocală. Soiurile verzi și galbene conțin de 10 ori mai mult decât cele negre. Datorită taninului, până la 70% din vitamina C se păstrează în timpul gătitului.

P – întărește efectul acidului ascorbic, în funcție de conținutul său, ceaiul este liderul incontestabil printre plante. Acțiunea sa vizează îmbunătățirea stării vaselor de sânge, ameliorarea simptomelor alergiilor și inflamațiilor.

CITEȘTE ȘI: Ceaiul din această plantă alungă stresul și insomnia: Doar 1 cană și veți dormi până dimineața

Grupa B: tiamina (B1) este implicată în reglarea sistemului nervos, în funcționarea glandelor suprarenale și a glandei tiroide; riboflavina (B2) are un efect pozitiv asupra stării pielii, a funcționării ficatului și a inimii, potrivit actualno.com.

Comentarii: